Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Testszag-semlegesítő pólók

kategória: Gondolta volna?, Új termékek, szolgáltatások

Portugál tudósok feltaláltak egy anyagot, melynek segítségével illatosak maradhatunk, vagy legalábbis álcázhatjuk testszagunkat.
Laboratóriumi körülmények között egy limonén nevezetű citrom illatú összetevővel itattak át egy gyapjú-poliészter keverékű textíliát, majd egy gép segítségével száraz tisztítással, nyújtással, dörzsöléssel és további behatásokkal tesztelték az illat tartósságát.

Az anyag egy száraz tisztítás után citromillatának 24 százalékát veszítette el, három kör után további 57 százalékkal gyengült, és teljesen mindössze öt alkalom után tűnt el. A kutatók elégedettek a teszteredményekkel, véleményük szerint az megfelel az iparági követelményeknek. Bár egyelőre még nincsenek kereskedelmi forgalomban, valószínűleg hamarosan kaphatók lesznek az illatosított pólók, alsóneműk, öltönyök.

És hogy ezek mennyire leplezik el az illatosított anyagok a testszagot? Nos, az Industrial & Engineering Chemistry Research c. folyóiratban részletezett teszt sajnos nem tartalmaz erre való utalásokat, így ezt a majdani fogyasztóknak kell kideríteni.

2008.07.02 08:10:01

forrás: Medipress


Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések