Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Terror a munkahelyen - álmatlan éjszakák

kategória: Alvászavar, Pszichiátriai betegségek, Pszichológia

A munkahelyi terror összefügg a megnövekedett alvászavarokkal - állítja egy új tanulmány.

Összefüggést figyeltek meg az alvászavarok és a munkahelyi terror között, ami arra utal, hogy ennek a jelenségnek negatív hatása van még akkor is, ha csak közvetve tapasztalják meg.

A tanulmány felfedte, hogy a nők 11, míg a férfiak 9 százaléka számolt be arról, hogy munkahelyén erőszakos viselkedést tapasztal legalább hetente egyszer, az elmúlt egy év során 6 hónapon keresztül.

Az alvászavar rögzített esélyaránya több mint kétszerese volt azoknál a férfiaknál és nőknél, akik naponta, vagy hasonló gyakorisággal szenvedtek a munkahelyi terrortól több mint öt éven át.

A vizsgálat vezetője, Isabelle Niedhammer epidemiológus, az ír Dublini Egyetem Népegészségügyi és Népességtudományi karának kutatója úgy véli, hogy a munkahelyi erőszak vagy zaklatás bármely formája növeli az alvászavarok kialakulásának valószínűségét. "A munkahelyi terror kiemelkedő stresszforrás, gyakran vezet öngyilkossághoz és egészségügyi problémákhoz. A tanulmányunk kiemeli a munkával kapcsolatos kockázati faktorok jobb megértését, hatékonyabb megelőzését" - mondta.

2009.09.04 12:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - lakásbiztosítás: nyugodt nyaralás?

Vagyonának mekkora része fekszik a lakásában? Akár magában az ingatlanban, akár ingóságokban? Ha végig gondolja, mekkora kár érheti, és némi nyugtalanságot érez az eredmény láttán, akkor érdemes elolvasnia, ami következik.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések