Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Fáj a térde? Nincs egyedül!

kategória: Fájdalomcsillapítás, Öregedés

Egy tanulmány szerint a térdfájás meglehetősen gyakori probléma az ötvenévesnél idősebb nők körében.

Az elemzés során tizenkét év kutatási adatait dolgozták fel, amelyekbe összesen több mint ötszáz, 44-57 éves brit nőt vontak be. Úgy találták, hogy az ötven évnél idősebbek 63 százaléka szenvedett állandó, időszakos vagy valamilyen más betegséget kísérő térdfájdalomtól.

54 százalék számolt be "bármilyen formájú" fájdalomról, 23 százalék pedig elmondta, hogy az elmúlt hónapban szinte mindennap kínozta a térde. A két kategóriában kilenc, illetve két százalékra volt tehető az állandó fájdalommal küszködők aránya, 24 és 16 százalékuk problémája más betegségre volt visszavezethető, 29 és 18 százalék fájdalma pedig időszakos volt.

Az állandó fájdalom főleg a magas testtömegindexű, a korábban térdsérülésen átesett és a degeneratív ízületi gyulladásban szenvedő nők esetében volt volt gyakori. A térdésülés az időszakos fájdalomnak is kiváltó tényezője lehetett. A kutatásról szóló cikk az Arthritis and Rheumatism című folyóirat legutóbbi számában jelent meg.

"Tanulmányunk az első olyan vizsgálat, amely egy adott közösséget vett alapul, és tizenkét év eredményeinek számtalan módon való összevetésével jött létre. A térdfájdalom elterjedtségének és kiváltó okainak megértése az első lépés a megfelelő kezelési mód megtalálásához" - vélekedett a kutatás vezetője, dr. Nigel Arden, az Oxfordi Egyetem reumatológus professzora.

A degeneratív ízületi gyulladás jelenleg a mozgássérültté válás egyik fő oka világszerte a 25 éven felüliek körében.

2011.12.26 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések