Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Terápiás szoba a PTE Klinikáján

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Reumatológiai problémák, Új termékek, szolgáltatások

Átadták a biológiai terápiák beadására tervezett második szobát Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. A Shering-Plough Hungary jóvoltából a betegek ezentúl családias környezetben, a lehető legrövidebb várakozási idő elteltével, képzett szakorvosok és ápolók felügyelete mellett gyógyulhatnak.

A létrehozott szobában reumatológiai kórképek kezelésére szolgáló biológiai terápiákat is végezhetnek az orvosok. A betegek pedig folyamatos felügyelet állnak.

"A szoba jó lehetőség, egy jó eszköz arra, hogy az új terápiás eljárások még szélesebb kör számára is ismertté, később pedig elérhetőbbé legyenek" - mondta Prof. Dr. Czirják László, a PTE Immunológiai és Reumatológiai Klinikájának vezetője.

Az ilyen kezdeményezések segítik az oktatást, az orvosok továbbképzését, és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában olyan kutatások is elindulhatnak, amelyekre
eddig nem volt lehetőség - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az első biológiai terápiára tervezett szobát a budapesti Irgalmas Rendi Kórházban alakították ki. A betegektől és a szakorvosoktól egyaránt pozitív visszajelzések érkeztek a szobáról.

Animáció: HáziPatika.com

2008.12.22 09:01:53

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

Apró szépséghibáktól a visszérbetegségig

Egyre gyakrabban érzi ólomsúlyúnak a lábát, esténként pedig úgy elfárad, hogy legszívesebben csak felpolcolt lábakkal pihenne? Korábban sima lábszárán itt-ott aggasztó kék erek domborodnak ki? Valószínű, hogy önnél is a visszérbetegség jelentkezett.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések