Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Más mellett kötünk ki, mint akit elképzeltünk

kategória: Pszichológia

A legtöbb nőnek viszonylag pontos elképzelése van arról, milyen férfira is vágyna. Amikor azonban egy valóságos randira sor kerül, ezek az elvárások lecsökkennek - derült ki a Northwestern és Texas A and M Egyetem közös kutatásából.

A találkozás után mérséklődnek a nők alapvető elvárásai a nagy Ő-vel kapcsolatban. Az ember ugyanis azt szeretné, hogy az aktuális partnerjelölt megfeleljen az elvárásainak, és az egyező pontok nagyobb hangsúlyt kapnak, mint a hiányzóak. "Az emberek absztrakt tulajdonságokat keresnek, amit egy romantikus partnerkép testesít meg. Aztán amikor találkoznak valakivel, azt érzik, igen ő megfelelő, majd észreveszik, hogy az illető képtelen például kompromisszumokat kötni, és egyáltalán nem felel meg az alapvető elvárásaiknak" - magyarázta el Paul W. Eastwick, a tanulmány vezető szerzője.

A kutatók szerint az sem meglepő, ha végül egy teljesen más ember mellett kötünk ki, mint akit elképzeltünk magunknak. Az emberek ugyanis nem a tulajdonságaik összességeként jellemezhetőek. Lehet valaki sikeres a munkájában, ambiciózus és vonzó külsejű, mindebből még nem tudhatjuk, hogy milyen dolgokat szeret.

Az internetes párkeresés is tipikus példa erre, hiszen ott adott tulajdonságok alapján keresgélhetünk a jelöltek között. A későbbi találkozás mégis sokszor csalódást okoz. A szakértők szerint ezért a legfontosabb maga a vonzalom, nem pedig önmagukban az egyes tulajdonságok.

2011.11.26 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Beszámoló az anti-aging világkongresszusról

Az Anti-Aging Világkongresszust a francia Riviérán, Monte Carloban rendezték. Az öregedési folyamatok késleltetése, betegségek prevenciója, a fiatalító eljárások (kozmetikai dermatológia, sebészet, stb.) legújabb vívmányai kerültek napirendre.

tovább

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések