Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tényleg létezik az élet vize?

kategória: Gondolta volna?, Gyógyszerészet, Öregedés

Egy kísérleti gyógyszer egynapi adagja visszaállítja az izomtömeget az idősebbek lábában és karjában. Néhány laboreredményük is olyan értékeket mutat, mint az egészséges fiataloké, ami arra utal, hogy megtalálták a gyengülés ellenszerét.

Az MK-677 nevű szer a biztonságossága és hatékonysága miatt értékes. A tanulmány szerint visszaállította a természetes öregedéssel járó izomtömeg-veszteség 20 százalékát. A szert alkalmazó idősek szervezetében a növekedési hormon (GH) és az inzulinhoz hasonló I növekedési faktor (IGF-I) az egészséges fiatalokéhoz hasonló mértéket mutatott - mondta Michael O. Thorner, a Virginia Egyetem belgyógyász-idegsebész professzora.

"A tanulmányunk ajtót nyit az olyan kezelések felé, melyek visszafordítják a korral járó gyengeséget" - magyarázta Thorner. "Ezen gyógyszerek kutatása kiemelt fontossággal bír, mivel az amerikaiak átlagéletkora 80 év fölött van, a legtöbb idős ember pedig fontosnak tartja, hogy ebben az életkorban is önellátó maradjon."

A két éven át tartó, placebóval kontrollált, kettős vakpróbát a Nemzeti Egészségügyi Intézet finanszírozta. 65 férfi és nő vett részt a kísérletben, 60-81 éves kor közöttiek. Az eredmények részletei az Annals of Internal Medicine folyóirat november 4-i számában találhatók meg.

A gyógyszer utánozza a gherlin hatását. Ez egy olyan peptid, mely a GHSR nevű növekedési hormon termelődését stimulálja. A gyógyszerfejlesztők a GHSR-ra fókuszálnak, mert fontos szerepet játszik a növekedési hormon és az étvágy szabályozásában. Úgy vélik, hogy kiváló szer lehet az anyagcsere-zavarokra, például azokra, melyek hatással vannak a testsúlyra és a testformára. Bár az is igaz, hogy a kísérletek kezdeti szakaszában hatásosnak bizonyuló szerek nem mindig mennek át a további teszteken.

Az új kísérlet az eredeti elképzelés bizonyítására szolgál, és újabb, nagyobb léptékű klinikai kísérleteket igényel. Még meg kell határozni, hogy az MK-677 miként hat a gyenge emberekre, és hogy hosszú távon is biztonságos-e.

2008.11.07 14:10:01

forrás: Medipress


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések