Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tényleg létezik a fogbarát csokoládé!

kategória: Fog- és szájbetegségek, Táplálkozás

A fogbarát csokoládé Barry Callebaut kakaó- és csokoládégyártó újítása. A csokoládégyártók szerint a titok a csokoládé gyártási eljárásában és az összetevőiben rejlik. Például a tejport tejfehérjével helyettesítik, a cukrot izomaltulózzal, mely egy természetes cukorféle, mézben és cukornádban található, és a finomított cukorhoz hasonlóan glükózból és fruktózból áll.


Az izomaltulóz azonban különbözik abban, hogy ellenáll a szájüregi baktériumoknak, ezért nem fokozzák a száj savasodását, így óvják meg a fogakat a szuvasodástól, a cégek szerint. Csak a nagyfokú savasodás, illetve az 5,7 alá eső pH érték esetén merül fel a fogak romlásának veszélye. Daskalidés és a Chocolaterie Smet állítása szerint a fogbarát csokoládé fogyasztása alatt és után a pH érték a fent említett szint felett marad.

Valójában a csokoládé a "Boldog Fog" minősítést a Toothfriendly International nonprofit szervezettől kapta, mely a fogak egészségének javítása céljából jött létre.
A "fogbarát" csokoládét a Daskalidés és a Chocolaterie Smet nevű belga cégek mutattak be - állítja egy újságcikk.
Az írás szerint a szervezetet a világ minden tájáról támogatják a fogorvosi egyesületek.

"Csak azok a termékek kapják meg a 'Boldog Fog' minősítést, melyek garantálan biztonságosak a fogakra nézve" - mondta Albert Bär, a Toothfriendly International igazgatója. "Az ezzel a jelzéssel rendelkező édességeket tudományos vizsgálatnak vetik alá elismert és független fogászati akadémiai intézetek. Az ő tesztjük mutatja ki, hogy a termék nem okoz fogszuvasodást."

Animáció: HáziPatika.com

2008.12.16 10:10:44

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések