Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Telefonon irányították egy csecsemő újraélesztését

kategória: Balesetek, elsősegély, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Vészhelyzetek, katasztrófák

Telefonon kapta a csecsemője újraélesztéséhez szükséges információkat egy piliscsabai asszony, aki sikeresen végre is hajtotta, amit a mentőszolgálat diszpécsere mondott. A csecsemőt az édesanya újraélesztette - közli az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója elmondta, hogy kedden este 8 után néhány perccel érkezett segélyhívás a szülőtől, aki elmondta, hogy kéthónapos kisfiú percek óta nem vesz levegőt.

Miközben a mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőkocsit, lépésről-lépésre vezette a csecsemő újraélesztését, légzésének beindítását.

Az újra élesztés sikeres volt, amikor a mentősök megérkeztek, a csecsemő már spontán légzett, így szállították kórházba.

A mentésirányítót az Országos Mentőszolgálat főigazgatója dicséretben részesíti.

2009.01.07 15:32:56

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések