Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Távgyógyítás COPD-seknek

kategória: COPD, Gondolta volna?, Öregedés

A legkorszerűbb távorvoslási megoldásokat vezették be annak érdekében, hogy lehetővé tegye egyes krónikus betegségekben - például COPD-ben - szenvedők számára a hosszútávú biztonságos otthon tartózkodást a brit NHS Wiltshire körzetben.

A sikeres távorvoslás egyszersmind jelentősen csökkenti a kórházi felvételek számát - számol be az ehealthnews-ra hivatkozva az elitmed.hu.

Regitse Lewis, a COPD közösség helyi képviselője szerint: "a távorvoslás lehetővé teszi a korábbi beavatkozást, már amikor a COPD-s beteg tünetei rosszabbodni kezdenek, a korábbi kezelés pedig jobb eredmény elérésével kecsegtet. A távorvoslás technikai megoldásainak használata egyszerű, és segít a betegségükkel küszködőknek, hogy jobban megértsék állapotuk változását, betegségük lefolyását."
Regitse kiemelte, hogy a távorvoslás nem csupán a betegnapok számát csökkenti, ami anyagi forrásmegtakarítást eredményez az NHS számára, de a betegek életminőségét is javítja: már csupán azzal is, hogy a szükséges gyógyszerek szedését kezdeményezi, illetve a pontos gyógyszerszedésben segédkezik.
Háttér

Wiltshire-ben több mint öt és fél ezer COPD-s (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) beteg van, és e megbetegedés a kórházi kezelések vezető oka. Ez 570 felvételt jelentett 2009-ben, összesen 5357 ágynapot. Az NHS Wiltshireben elsősorban ezeknek a betegeknek a hosszú távú otthon ápolási feltételeit kívánta megteremteni.


A távorvoslási technológia figyeli a vérnyomást, a lélegzés oxigén szintjét és a test hőmérsékletét, valamint naponta lekérdez egy sor egészségi állapottal kapcsolatos kérdést. Az információkat ezután telefonon keresztül továbbítják egy speciális ápolószemélyzetnek, amely szakértő tagjai szükség esetén megfelelő támogatást nyújtanak a betegnek.

Animáció: HáziPatika.com

2010.09.07 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések