Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Taszító lehet a domináns szerep

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia

Jobban kedvelik a nők azokat a férfiakat párkapcsolat szempontjából, akiket társaik képességeik, készségeik és eredményeik alapján elismernek azokhoz képest, akik vezető szerepben vannak munkatársaik és barátaik között - áll egy új tanulmányban.

A kutatók egyetemista nőket kértek meg, hogy írják össze azokat a tulajdonságokat, amiket a leginkább vonzónak találnak egy potenciális partner-jelöltben.

Az eredmények szerint a nők azokat a férfiakat kedvelik, akik képesek saját erejükből elismerést kivívni társaiktól, nem pedig azokat, akik domináns szerepben, alárendeltként bánnak a munkatársaikkal és barátaikkal. Minél inkább elismert valaki, a nők annál inkább vonzódnak hozzá, és minél inkább domináns az illető, a nőket annál jobban taszítja - derült ki a felmérésből.

"Ezek az adatok pont az ellenkezőjét mutatták az eddig elterjedt népszerű feltételezéseknek, melyek szerint a nők a domináns és agresszív férfiakat kedvelik. A nők inkább elkerülik a domináns férfiakat, azok ugyanis valószínűleg párkapcsolatukban is vezető szerepet akarnak, a legtöbb nő pedig nem szeret alárendelt lenni" - írja Jeffrey K. Snyder, Lee A. Kirkpatrick és H. Clark Barrett kutató a tanulmányukban.

2008.12.19 10:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A szex és az idősödő lélek

Az életciklus változásainak megfelelően a házasság is többszakaszos lesz, és jellege minden szakaszban különbözik. Az időskori házastársi kapcsolatokban előtérbe kerül a lelki szükségletek kielégítésének kölcsönös elősegítése.

tovább

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések