Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tapolcán úszás, Szigligeten csobbanás

kategória: Programajánló

Készülnek a szilveszter és az új év köszöntésére Veszprém megyében. Idén másodszorra szerveznek úszást Tapolcán az egyébként csak turisztikai látványosságnak számító, fürdőzésre nem használt Malom-tóban. Tavaly szilveszterkor Schirilla György vezetésével 23 önként jelentkező úszta át a városközpontban található, aranyhalakkal teli tavat, amelynek vize télen-nyáron állandó hőmérsékletű, 14-16 Celsius fokos, tehát soha nem fagy be.

Idén ennél is több résztvevőre számítanak, és míg tavaly kizárólag férfiak vállalkoztak a karsztvízzel teli Malom-tó átúszására, a jelentkezők között már vannak nők is. Ebben az évben Schirilla György mellett a rendezvény vendége lesz Kiss Gergő vb-bronzérmes úszó is.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az újévi csobbanást Szigligeten: az új év köszöntésének e merész módját választók orvosi felügyelet mellett mártózhatnak meg január elsején délután a várhatóan nulla Celsius fokos Balatonban. A csobbanás után lencsegulyást és forralt bort kínálnak a résztvevőknek. A szervezők szerint, aki kibírja a jeges fürdőzést, utána egész évben egészséges lesz.

2011.12.29 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Nyugdíjazás

  6 kérdés - mire számítson az, aki visszakerült az állami nyugdíjrendszerbe?

  Az év elején búcsút vehettünk a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságtól, röviden - és alig másfél évtizede oly gyakran hallott - közkeletű nevén a "második pillértől".

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább


  Szponzorált hirdetések