Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tapolcán úszás, Szigligeten csobbanás

kategória: Programajánló

Készülnek a szilveszter és az új év köszöntésére Veszprém megyében. Idén másodszorra szerveznek úszást Tapolcán az egyébként csak turisztikai látványosságnak számító, fürdőzésre nem használt Malom-tóban. Tavaly szilveszterkor Schirilla György vezetésével 23 önként jelentkező úszta át a városközpontban található, aranyhalakkal teli tavat, amelynek vize télen-nyáron állandó hőmérsékletű, 14-16 Celsius fokos, tehát soha nem fagy be.

Idén ennél is több résztvevőre számítanak, és míg tavaly kizárólag férfiak vállalkoztak a karsztvízzel teli Malom-tó átúszására, a jelentkezők között már vannak nők is. Ebben az évben Schirilla György mellett a rendezvény vendége lesz Kiss Gergő vb-bronzérmes úszó is.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az újévi csobbanást Szigligeten: az új év köszöntésének e merész módját választók orvosi felügyelet mellett mártózhatnak meg január elsején délután a várhatóan nulla Celsius fokos Balatonban. A csobbanás után lencsegulyást és forralt bort kínálnak a résztvevőknek. A szervezők szerint, aki kibírja a jeges fürdőzést, utána egész évben egészséges lesz.

2011.12.29 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Ami az időseket sújtja...

  "A magány se nem jó, se nem rossz, hanem felerősíti az érzelmeket. A boldog magányos nagyon boldog, a szomorú magányos rendkívül szomorú."- vélekedik Tonino Capone, olasz filozófus.

  tovább

  Tippek:

  A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


  Szponzorált hirdetések