Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Tanulási nehézséget okoz a hiányzó szülő

kategória: Gyermek-egészségügy, Neurológia, Pszichológia, Stressz

Akár válás, betegség, erőszak miatt, akár más okból távozó szülő felborítja a kisgyerekek otthoni nyugalmát, és később tanulási problémákat okozhat - jelent meg az Ambulatory Pediatrics nevű lap friss számában.

A kutatásban azt kérdezték a szülőktől, hogy hányszor töltöttek egy hónapnál hosszabb időt távol a gyerekeiktől. Ezen kívül ki kellett tölteniük egy kérdőívet gyermekeik viselkedési szokásairól.
Azt mérték, hogy milyen könnyen tanul a kicsi új feladatokat, mennyiben használja a nyelvet ötleteinek kifejezésére, mennyire "tanult", azaz például el tudja-e olvasni a saját nevét leírva, illetve milyen a beszéd minősége.
Az eredményt egy 4 pontos skálán értékelték.

Kiderült, hogy a kutatásban részt vevő több mint ezerhatszáz gyerek 18 százaléka élt szülőjétől elválasztva életének valamelyik szakaszában, és 7 százalékukkal ez egynél többször történt meg. Ezek a kicsik lényegesen rosszabb eredményt értek el a 4 pontos skálán.
Legtöbb esetben ugyanis az elválás instabilitást von maga után, és ezekben a családokban a szülőknek már nem jut elegendő energiájuk és idejük gyermekeiket új ismeretekre tanítani. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy az óvodákban az első pillanattól kezdve megfelelő oktatásban vegyenek részt a kicsik.

A tanulmány lehetőséget biztosít a gyermekorvosoknak, hogy meg tudják állapítani, hogy a gyermekek közül ki indul hátránnyal tanulmányi karrierjében, és így megkaphassák a szükséges közbenjárást. A kutatást 4-6 év közötti gyermek között végezték, akik 2003 őszén iratkoztak be Rochester város kerületi óvodájába.

2008.05.19 13:45:54

forrás: Medipress


Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések