Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Támad a kezelhetetlen tripper

kategória: Fertőző betegségek

13 betegből egynél nem hat a szájon át szedhető antibiotikum - állítják az Ontariói Közegészségügyi Központ munkatársai. A szexuális úton terjedő gonorrhoea (tripper, népi nevén kankó) betegségről van szó, melyet a Neisseria gonorrhoeae nevű baktérium okoz. A Journal of the American Medical Association legutóbbi számában közölt vizsgálat szerint egyre terjed a kórokozó rezisztenciája a jelenleg alkalmazott antibiotikumokkal szemben. A közel 300 beteg bevonásával végzett vizsgálat során mintegy 7 százalékban nem volt hatékony a cefiximnek nevezett szer, mely az utolsó vonalban alkalmazott szájon át szedhető antibiotikum.

A gonorrhoea kórokozójára gyakori mutációs készség jellemző, ily módon képes adaptálódni a szerekhez. A vizsgálatot vezető dr. Vanessa Allen paradigmaváltást sürget a tripper antibiotikumos kezelésében. Véleményével más szakértők is egyetértenek. Például dr. Robert Kirkcaldy (Amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ) az idáig tartó helyzetet, amikor a betegség könnyen és gyorsan kezelhető volt, szerencsésnek minősítette, és rávilágított, hogy nehéz időknek nézünk elébe.

A tripper igen elterjedt betegség, az Egyesült Államokban 2011-ben 320 ezer esetet regisztráltak, de becslések szerint a szám inkább a 700 ezerhez közelíthet, ugyanis a fertőzés gyakran tünetmentes. Ráadásul a tripper hajlamosít egyéb szexuális úton terjedő fertőzésekre, például a HIV-re is.

2013.01.13 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Unoka születik

Talán el lehet az érkező unokát képzelni. De egyet nem lehet máskor és másként, csak az unoka születése pillanatától kezdve érezni a határtalan szeretetet és örömet, amely végül is megteremti a nagyszülőt.

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések