Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szűrőkampány a férfiak egészségéért

kategória: Férfi problémák, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Országos szűrőkampányt indít a Bayer Hungária Kft. Általános Medicina üzletága júniusban a férfiak egészséges életéveinek növelése érdekében.

A hazai statisztika szerint három éve a nők születéskor várható élettartama 77 év volt, a férfiaké 66 év. A halálozás hátterében legtöbbször keringési betegségek állnak, amik a helyes életmóddal elkerülhetőbbek lennének. A dohányzás, italozás mellőzése, a stressz kivédése és a sportos életvitel mind hozzájárulnak a hosszabb élettartamhoz.

A veszélyfaktorokra és a megelőzésre hívják fel a figyelmet júniusban 12 nagyvárosban egy ingyenes vércukor-, vérnyomás-, koleszterinszint-méréssel és testtömegindex-meghatározással egybekötve.

"Szeretnénk felhívni az erősebbik nem figyelmét arra, hogy 40 év felett minden férfinak tanácsos lenne szűrővizsgálatra mennie, illetve arra, hogy dolgozó férfiként, családfenntartóként, fokozottabban figyeljenek egészségük megóvására, és bármilyen figyelmeztető tünet esetén mielőbb forduljanak orvoshoz" - mondja Pill Anikó projektvezető.

2009.06.03 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

Apró szépséghibáktól a visszérbetegségig

Egyre gyakrabban érzi ólomsúlyúnak a lábát, esténként pedig úgy elfárad, hogy legszívesebben csak felpolcolt lábakkal pihenne? Korábban sima lábszárán itt-ott aggasztó kék erek domborodnak ki? Valószínű, hogy önnél is a visszérbetegség jelentkezett.

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések