Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szűrőkampány a férfiak egészségéért

kategória: Férfi problémák, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Országos szűrőkampányt indít a Bayer Hungária Kft. Általános Medicina üzletága júniusban a férfiak egészséges életéveinek növelése érdekében.

A hazai statisztika szerint három éve a nők születéskor várható élettartama 77 év volt, a férfiaké 66 év. A halálozás hátterében legtöbbször keringési betegségek állnak, amik a helyes életmóddal elkerülhetőbbek lennének. A dohányzás, italozás mellőzése, a stressz kivédése és a sportos életvitel mind hozzájárulnak a hosszabb élettartamhoz.

A veszélyfaktorokra és a megelőzésre hívják fel a figyelmet júniusban 12 nagyvárosban egy ingyenes vércukor-, vérnyomás-, koleszterinszint-méréssel és testtömegindex-meghatározással egybekötve.

"Szeretnénk felhívni az erősebbik nem figyelmét arra, hogy 40 év felett minden férfinak tanácsos lenne szűrővizsgálatra mennie, illetve arra, hogy dolgozó férfiként, családfenntartóként, fokozottabban figyeljenek egészségük megóvására, és bármilyen figyelmeztető tünet esetén mielőbb forduljanak orvoshoz" - mondja Pill Anikó projektvezető.

2009.06.03 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

70 éves kisgyerekek - egyre többen lesznek?

Az Alzheimer-kór rendkívül alattomosan, lopakodva jön. Aki szenvedő alanyává válik, az kezdetben azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb, romlik a memóriája. Később a gyanakvását teljesen eloszlatja a terjedő betegség.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések