Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szűréseken vettek részt - ezzel támogatták a kórházat

kategória: Ingyenes szűrések, egészségnapok, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

A Pándy Kálmán Kórház számára gyűjtöttek a gyulaiak szeptember 25-én, szombaton az Egészségváros programsorozat idei utolsó állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter Gedeon gyógyszercég által a kórház számára felajánlott összeget.

Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített az Egészségváros Program azoknak, akik szeptember 25-én ellátogattak Gyulára, a Kossuth térre. A gyulai lakosok részvétele kiemelkedő volt: közel kétezer ember fordult meg a nap folyamán a rendezvényen, ahol több mint 1900 szűrést végeztek el.

A változatos táncprodukciók és szűrővizsgálatok mellett a résztvevőknek lehetőségük nyílt meghallgatni szakemberek előadásait, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A gyulai lakosok érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, sokan vettek részt az elsősegélynyújtás bemutatón és kígyózó sorok álltak a BMI-t, testzsírt, magasságot, testsúlyt mérő gép előtt is.

Az Egészségváros gyulai állomásán közel 350-en a koleszterinszintjükre, és több mint 500-an a vérnyomásukra voltak kíváncsiak. A szűrésen résztvevő gyulai lakosok 40 százalékánál mértek magas koleszterinszintet és vérnyomást.

250-en vettek részt a csontsűrűség-mérésen, és a szakemberek több mint 40 embernél találtak csontritkulásra utaló figyelmeztető jeleket. A résztvevők közel egyharmada először járt életében ilyen szűrésen, közülük is minden harmadik embernél mutatott a vizsgálat a normálistól eltérő értékeket.

A bőrgyógyász szakemberek 190 vizsgálatból 80 esetben állapítottak meg bőr- és körömgomba fertőzésre utaló jeleket.

Az ingyenes prosztatavizsgálatot 210-en keresték fel, és mindössze 7 esetben mértek olyan eredményeket a szakemberek, amelyeknél további vizsgálatokra van szükség.

A program fővédnöke, Rudolf Péter nemcsak lelkesítő beszédével buzdította a lakosokat az egészségtudatos gondolkodásra és a szűrővizsgálatokon való részvételre, hanem ő maga is beállt a sorba ellenőriztetni vérnyomását.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult rendezvényen a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2 millió forint adományt ajánlott fel ugyanis a gyulai Pándy Kálmán Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A gyulaiak aktív és tudatos részvételének köszönhetően a nap végén Dr. Kövesdi József, a Pándy Kálmán orvosigazgatója 4 millió 303 ezer 700 forintos adományt vehetett át Dr. Schaff Erikától, a gyógyszergyár területi vezetőjétől, mely az Egészségváros Program idei sorozatának második legjobb eredménye.

2010.09.28 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések