Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szűrés a stroke ellen

kategória: Celeb, Neurológia, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Ingyenes szűrőnapot rendez a Magyar Stroke Társaság május 10-én vasárnap, a Városligetben. A Stroke Napja elnevezésű program figyelemfelhívás az egyre növekvő szélütéses halálozásra.

Évente 18 ezren halnak meg agyiér-katasztrófában hazánkban. A férfiak veszélyeztetettebbek nő társaiknál, átlagosan 5 évvel hamarabb kapják meg a stroke-ot.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint világviszonylatban is jelentős a szélütés miatt elhunytak vagy ezáltal rokkanttá váltak száma: az éves 1,4 millió szám 2020-ra 20 millió fölé fog emelkedni.

A betegség megelőzésében kiemelkedő fontosságú a szűrővizsgálatok rendszeres látogatása és a tanácsadásokon való részvétel.

A május 10-i rendezvényen lehetőség lesz vérnyomás, vércukor-és koleszterinszint, haskörfogat, és testsúly mérésre, ezen kívül a magasvérnyomás-betegséggel kapcsolatos tanácsadással is várják a résztvevőket.

A szakemberek mellett ismert közszereplők is jelen lesznek a rendezvényen, így például Németh Lajos meteorológus, a Jóban-Rosszban sorozat színészei, a Megasztár énekesei, és Váczi Gergő, aki az esemény házigazdájaként tűnik fel.

A rendezvény családi eseménynek ígérkezik, mivel a felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltak: ők játékos formában tanulhatnak az egészséges életmódról, és számos meglepetés vár rájuk.

Animáció: HáziPatika.com

2009.05.08 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések