Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szúr, hasogat, görcsöl?

kategória: Fájdalomcsillapítás

Sokféle lehet a fájdalom, amit érzünk, de mindenki csak egyet akar: azt, hogy mihamarabb múljon el. Rengeteg kutatást és tanulmányt készítettek a fájdalom kapcsán, és emiatt rengetek hit és tévhit kering róla. A Health Today összegyűjtőtte a világszerte elterjedt hiteket és tévhiteket.

1. Az ágynyugalom kulcsfontosságú a fájdalom enyhítésében
Tény, hogy ha a fájdalmadat sérülés okozta, az ágynyugalom enyhíti. De sokan túlzásba viszik. A kutatások azt mutatják, hogy az ágynyugalom valójában súlyosbíthatja a beteg állapotát, mert a mozgás hiánya az izmok és az ízület nehezebb gyógyulását okozhatja - ami sajnos további fájdalomhoz vezet.

2. A hátfájdalmat csak sérülés okozhatja
Tény, hogy rendkívül fájdalmasak lehetnek a különböző hátsérülések, amelyek származhatnak elcsúszásból, elesésből vagy más balesetből. Mindazonáltal nem a sérülés a hátfájdalom egyetlen oka. Okozhatja többek között fertőzés, reumatikus ízületi gyulladás, vesefertőzés, porckorongsérv vagy arthrosis.


3. Meg kell tanulni együtt élni a fájdalommal
Talán a legnagyobb tévhitek egyike, hogy a fájdalommal együtt kell élni. Pedig a legkisebb fájdalmat sem szabad soha figyelmen kívül hagyni, mert gyakran valami sokkal komolyabb betegség előfutára lehet. Még akkor is konzultáljon orvosával, ha a fájdalma elmúlik gyógyszeres kezelés hatására, de rendszeresen visszatér.

4. Az öregedéssel együtt jár a fájdalom
Tény, hogy bár az idősödő páciensek gyakrabban tapasztalhatnak fájdalmat, mint a fiatalok, de annak is mindig van kiváltó oka. Az öregség magában nem fáj! Ezért nem lehet mentség az, hogy 'már öreg vagyok'. A fájdalom jelentkezhet valami viszonylag enyhe sérülés, például egy rándulás miatt, de fennállhat a veszélye annak is, hogy komolyabb mögöttes okról van szó. Forduljon orvosához, ha gyakrabban tapasztalja a fájdalmat a szokásosnál.

5. Az orvosom nem találja a fájdalom okát, így nem is tudja kezelni
Tény, hogy a fájdalom okát megtalálni néha olyan, mint a tűt a szénakazalban, de ez nem jelenti azt, hogy nem is tudják kezelni. Dr. John F. Dombrowski fájdalomspecialista szerint a fájdalom pontos okát nem kell ismerni, hogy kezelni lehessen.

Animáció: HáziPatika.com

2012.07.27 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések