Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Születés hete - anyák napja

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Születés Hete rendezvénysorozatot. Egy hét alatt 49 településen több mint 900 eseményt tartanak: előadásokat, vetítenek filmeket, szerveznek találkozókat, amelyek segíthetnek tájékozódni a várandóssággal, szüléssel, születéssel kapcsolatban.
A rendezvénysorozat célja, hogy a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak választási lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól, és akárhol is szülnek, az emberi méltóságot megőrizve, biztonságban tehessék azt.

Az ország különböző pontjain bábák, szülésznők, szülész orvosok, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók találkoznak várandósokkal, hogy számukra a lehető legtöbb információt átadják, és segítsenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen.
A rendezvénysorozat május 4-én, tehát anyák napján kezdődik az Aranytíz Művelődési Központban, és május 11-ig tart.
Az idei programsorozat jelszava: családdá születünk. Ez arra utal, hogy a szervezők a szülés utáni hetekre is igyekeznek számos jó tanáccsal szolgálni, például a szoptatás és a gyereknevelés kérdéseiben, valamint hangsúlyozzák az apák és nagyszülők szerepét, a család fontosságát.

2008.04.22 15:36:09

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Mennyi lesz a nyugdíja? Számoljunk együtt!

Ha közeledik a nyugdíjas korhoz, biztosan sokszor eszébe jut, vajon nem éri-e kellemetlen meglepetés a nyugdíjának megállapításakor. Bár nem egyszerű a járandóság kiszámítása, nagyjából érdemes utánagondolni, mit várhat.

tovább


Szponzorált hirdetések