Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Születés hete - anyák napja

kategória: Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Születés Hete rendezvénysorozatot. Egy hét alatt 49 településen több mint 900 eseményt tartanak: előadásokat, vetítenek filmeket, szerveznek találkozókat, amelyek segíthetnek tájékozódni a várandóssággal, szüléssel, születéssel kapcsolatban.
A rendezvénysorozat célja, hogy a várandósok és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak választási lehetőségeikről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól, és akárhol is szülnek, az emberi méltóságot megőrizve, biztonságban tehessék azt.

Az ország különböző pontjain bábák, szülésznők, szülész orvosok, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók találkoznak várandósokkal, hogy számukra a lehető legtöbb információt átadják, és segítsenek abban, hogy a várandósság ideje ne szorongással, bizonytalansággal teli időszak legyen.
A rendezvénysorozat május 4-én, tehát anyák napján kezdődik az Aranytíz Művelődési Központban, és május 11-ig tart.
Az idei programsorozat jelszava: családdá születünk. Ez arra utal, hogy a szervezők a szülés utáni hetekre is igyekeznek számos jó tanáccsal szolgálni, például a szoptatás és a gyereknevelés kérdéseiben, valamint hangsúlyozzák az apák és nagyszülők szerepét, a család fontosságát.

2008.04.22 15:36:09

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Praktikus tanácsok aranyérre

Fájdalmas, égető, viszkető csomó odalent. A beteg sok esetben öngyógyító házi szerekkel és vény nélküli gyógyszerkészítményekkel gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg állandó útitársa, az aranyér kellemetlenkedéseitől.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések