Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Sztárzongorista a Müpában

kategória: Programajánló

Világhírű művész ad estet az "MVM Koncertek - A Zongora" című sorozat keretében a Művészetek Palotájában február 15-én, szerdán este. Richard Goode, a Marlborói Fesztivál társigazgatója lép pódiumra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Romantikus műsorában Schumann- és Chopin-darabokat szólaltat meg.

A legismertebb koncerttermekben, a bécsi Konzerthausban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a londoni Barbican Centre-ben és Queen Elizabeth Hallban, a New York-i Carnegie Hallban olyan jelentős zenekarokkal koncertezett már, mint a New York-i Filharmonikusok, az Orchestre de Paris, a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekara és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ). Az utóbbi vendégeként már játszott Budapesten, turnén is muzsikáltak együtt. Goode a BFZ-vel, Fischer Iván vezényletével készítette Beethoven öt zongoraversenyét tartalmazó albumát.

A Zongora című sorozatban ebben a szezonban még három koncertre kerül sor a Művészetek Palotájában: Grigorij Szokolov, Fazil Say és Bogányi Gergely hangversenyét hallhatja a közönség.

2012.02.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Táplálkozás

  Ételek, italok hatása a daganatos betegségek kialakulására és megelőzésére

  A rákos betegségek ismerete az ókorba nyúlik vissza. Már az ógörög gyógyító, Hippocrates is említést tett a daganatos betegségek és a táplálkozás összefüggéseiről. Kiemelte például a mandula rendszeres fogyasztásának jótékony szerepét.

  tovább

  Tippek:

  A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.

  50plusz.hu Fórum

  Szponzorált hirdetések