Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szorgalmazzák a szoptatást

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Várandósság

Egy magas rangú myanmari egészségügyi hivatalnok erőteljesen szorgalmazza a szoptatási projekt bevezetését, mint az anyák és gyermekeik egészségi állapotát javító egyik legfontosabb feladatot.

Dr Paing Soe, helyettes egészségügyi miniszter szerdán szólalt fel Yangonban, a Szoptatás Világhete kapcsán, jelentette a New Light című myanmari újság. Pang Soe elmondása szerint a projekt 1993-as indulása óta 445 myanmari kórházat nyilvánítottak bababarátnak, 159 települést pedig bababarát otthonszülési rendszere miatt ismertek el. Az egészségügyi szervezetek szerint az ország kórházainak 42,4 százalékában vezették be a szoptatási tervet.

A szoptatás terjesztésének támogatása céljából az idei Szoptatás Világhete kapmányt már a hónap elején elindította Myanmarban az egészségügyi minisztérium az Egyesült Nemzetek és nem állami szervezetek közreműködésével.

A minisztérium korábbi statisztikai kimutatásai szerint a myanmari anyák 97 százaléka szoptatja gyermekét, de csak 70 százalékuk tervszerűen. A minisztérium szorgalmazza a szisztematikus szoptatási szokásokat az előnyeinek kiaknázása céljából.

Animáció: HáziPatika.com

2008.08.11 13:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nagyszülő is születik

Az első gyermek születésével átalakulnak a családban a szerepek, intenzív változás áll be a rendszerben. Az egykori szülők nagyszülők lesznek, akik szívesen lépnek akcióba, hogy irányítsák az újdonsült családot. Márpedig a határokat újra kell tárgyalni.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések