Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szomszédünnep jövő szombaton

kategória: Programajánló

Még lehet csatlakozni az idei Szomszédünnephez, amelyet jövő szombaton, szeptember 22-én rendeznek meg országosan immár második alkalommal. Eddig már több mint tízezer civil és aktivista csatlakozott az idei rendezvényhez. Több mint 40 településen legalább 100 helyszínen rendezik meg a Szomszédünnepet, amelyen ismét a helyi közösségek látják vendégül egymást. A kapcsolódni kívánó közösségek, családok, civil szervezetek a www.szomszedunnep.hu címen találnak meghívókat.

Elsőként Pécsett tartottak Szomszédünnepet 2010-ben, akkor volt a település Európa egyik kulturális fővárosa. A következő, 2011-es Szomszédünnep már országos rendezvénnyé vált. A Szomszédünnep Franciaországból indult el 1999-ben azzal a céllal, hogy az egymás mellett élőket közelebb hozza egymáshoz és a szomszédok egy közös rendezvényen kötetlenül beszélgessenek, megismerjék egymást. Az első, Párizsban rendezett eseményen tízezren vettek részt, azóta viszont már több mint harminc országban több tízmillió résztvevőre számítanak.

2012.09.16 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Csontritkulás

  10 dolog, ami miatt csontjainak segítségre lehet szüksége!

  A csontritkulásnál döntő a korai felismerés, ezért nem árt, ha Ön is tudja, mire érdemes figyelnie, íme 10 dolog, ami miatt csontjainak segítségre lehet szüksége!

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

  Tippek:

  Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.


  Szponzorált hirdetések