Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mit mond a kardiológus ünnep előtt?

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek

Szakértők szerint az ünnepekkel együtt járó stressz növelheti a szívbetegségek, többek között a szívroham kialakulási esélyeit. "A stressz különböző, érzelmi, pénzügyi, pszichikai formái hatalmas terhet jelenthetnek a szívnek azokban a percekben, amikor az embernek amúgy jól kellene éreznie magát szerettei körében - mondta dr. Nasser Lakkis, a Ben Taub Kórház kardiológusa. - Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a stressz bármilyen formában megjelenhet. Minden a hozzáálláson múlik. Ha egy családi összejövetel stresszesnek ígérkezik, nyugodtan mondjunk nemet. Az ünnepek alatt próbáljuk jól érezni magunkat, és a családi vitákat lehetőleg halasszuk máskorra."


Az ünnepek alatt mi magunk is sokat tehetünk a stressz csökkentésének érdekében:

- próbáljuk meg élvezni a családi összejöveteleket
- ha egyedül vagyunk, hívjuk fel barátainkat
- vállaljunk önkéntes munkát ha pénzügyi gondjaink vannak
- ne költekezzünk feleslegesen
- ha valamiről úgy gondoljuk, hogy nem tudjuk megtenni, merjünk nyugodtan nemet mondani rá
- igyekezzünk a realitás talaján maradni az ünneppel kapcsolatos elképzeléseinket illetően
- ne dohányozzunk túl sokat
- korlátozzuk az alkoholfogyasztást.

"Az ünnepek alatt sokan elengedik magukat, például kihagyják az edzéseket, nem figyelnek oda az egészséges étkezésre, vagy elfelejtik bevenni a felírt gyógyszereiket - tette hozzá Lakkis. - A legszebb ajándék az egészség, de ezért mindenkinek tennie kell, még az ünnepek alatt is."

Animáció: HáziPatika.com

2012.12.18 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések