Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szívünk Napja - jöjjön el Ön is!

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Magas vérnyomás, Szív- és érrendszeri betegségek

Nagyszabású rendezvény várja az érdeklődőket szeptember utolsó vasárnapján 10 órától a Városligetben, a Szívünk napján - hangzott el a program beharangozó sajtótájékoztatóján.

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány az idén is - mint 2000 óta minden évben - szeptember utolsó vasárnapján, Szív Világnapján rendezi meg a figyelemfelhívó rendezvényt.

A szív- és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. Sokan azonban nem tudják, hogy a "csendes gyilkosnak" is nevezett szív- és érrendszeri betegségek jelentős része egészségesebb életmóddal megelőzhető, mivel a betegségek általában hosszú idő alatt alakulnak ki.

A Szívünk Napján neves szakemberek hívják fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések komolyságára, valamint a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

Az idei év jelmondata "Ismerje meg kockázatát", ami azt hangsúlyozza, hogy nem elég a betegséggel akkor törődni, amikor már látható és érezhető nyomai vannak, hanem jobb a bajt megelőzni. Ezt pedig rendszeres szűrésekkel, és önmagunkra való odafigyeléssel lehet.


A Városligetben zajló eseményeknek széles a palettája: elérhetők lesznek különböző ingyenes szűrővizsgálatok, például koleszterinszint-, vérnyomás-, vércukorszint-mérés.
Az érdeklődők felvilágosító előadásokat hallgathatnak a legfőbb kockázati tényezőkről, például a mozgásszegény életmód, a dohányzás, és a stressz hatásairól. A rendezvényen lesz interaktív előadás is, amelyet kardiológiai tanácsadás követ.

Aki kíváncsi arra, hogy mit jelent a túlsúly, az egy 20 kg-os kabátot magára öltve kipróbálhatja a túlsúly "áldásos" hatását.

Az egész napos program szervezői gondoltak a gyermekekre is. Ők játékos formában sajátíthatják el az egészséges táplálkozás és életmód alapjait, részt vehetnek Minimax-os meglepetésekben, valamint "végigmehetnek" a családi akadálypályán.

Az érdeklődők találkozhatnak a népszerű Jóban-Rosszban sorozat Csillagvirág Klinikájának közismert színészeivel is. Az eseményt Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje zárja.

A városligetihez hasonló rendezvénynek ad otthont vasárnap Debrecen, Szeged, Szombathely, és Nyíregyháza is.

Szeptember utolsó vasárnapján az idén már több mint 150 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására.

Szatmári Zoltán

2008.09.25 15:25:13

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések