Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szívünk Napja: ingyenes szűrés a Városligetben

kategória: babaszoba.hu, Ingyenes szűrések, egészségnapok, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket szeptember utolsó vasárnapján a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Budapesten, a városligeti Nagyréten.

"Élj és Mozogj a Szívedért!" - ez a Szív Világnapján megrendezett Szívünk Napja idei jelmondata. A szeptember 26-ra szervezett egész napos családi rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének lehetőségeire, a mozgás egészségmegőrző szerepére hívják fel a figyelmet - szórakoztató programokkal egybekötve.


Az érdeklődők az ingyenes szűrővizsgálatok után kezükbe vehetik egészségügyi állapotukról készült kockázatelemzésüket, majd tanácsot kérhetnek a szakemberektől. A rendezvényen Katus Attila több alkalommal megmozgatja a közönséget, így érdemes kényelmes ruhában megjelenni.
A felnőttek mellett a gyerekekre is gondolnak a szervezők: játékos formában sajátíthatják el az egészséges életmód alapjait, találkozhatnak az www.egyszervolt.hu mesefiguráival, ezen kívül részt vehetnek a "Te hogyan védenéd szíved egészségét?" címmel meghirdetett rajzpályázaton. Az alkotások leadásának határideje 2010. szeptember 20.

Mivel a szív-és érrendszeri betegségek Európában a halálozás 52%-át teszik ki, figyelmébe ajánljuk prof. dr. Tóth Kálmán, a Magyar Kardiológusok Társasága főtitkára tanácsait az egészséges életmód kialakításához, amiket már ma megszívlelhet:
- táplálkozzon egészségesen (főképp mediterrán ételeket fogyasszon)
- mozogjon rendszeresen (heti 5 nap, 30 intenzív vagy 60 perc könnyebb, például séta)
- csökkentse a sóbevitelt
- szokjon le a dohányzásról
- fogyassza mértékkel az alkoholt, részesítse előnyben a vörösbort
- ismerje meg a testtömegindexét, vérnyomásértékét, koleszterinszintjét, illetve a helyes értékhatárokat!

A Szívünk Napja részletes programjait megtalálja a www.szivunk-napja.hu oldalon.

Márkus Mónika

2010.09.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább


Szponzorált hirdetések