Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szívünk Napja: ingyenes szűrés a Városligetben

kategória: babaszoba.hu, Ingyenes szűrések, egészségnapok, Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket szeptember utolsó vasárnapján a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Budapesten, a városligeti Nagyréten.

"Élj és Mozogj a Szívedért!" - ez a Szív Világnapján megrendezett Szívünk Napja idei jelmondata. A szeptember 26-ra szervezett egész napos családi rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének lehetőségeire, a mozgás egészségmegőrző szerepére hívják fel a figyelmet - szórakoztató programokkal egybekötve.


Az érdeklődők az ingyenes szűrővizsgálatok után kezükbe vehetik egészségügyi állapotukról készült kockázatelemzésüket, majd tanácsot kérhetnek a szakemberektől. A rendezvényen Katus Attila több alkalommal megmozgatja a közönséget, így érdemes kényelmes ruhában megjelenni.
A felnőttek mellett a gyerekekre is gondolnak a szervezők: játékos formában sajátíthatják el az egészséges életmód alapjait, találkozhatnak az www.egyszervolt.hu mesefiguráival, ezen kívül részt vehetnek a "Te hogyan védenéd szíved egészségét?" címmel meghirdetett rajzpályázaton. Az alkotások leadásának határideje 2010. szeptember 20.

Mivel a szív-és érrendszeri betegségek Európában a halálozás 52%-át teszik ki, figyelmébe ajánljuk prof. dr. Tóth Kálmán, a Magyar Kardiológusok Társasága főtitkára tanácsait az egészséges életmód kialakításához, amiket már ma megszívlelhet:
- táplálkozzon egészségesen (főképp mediterrán ételeket fogyasszon)
- mozogjon rendszeresen (heti 5 nap, 30 intenzív vagy 60 perc könnyebb, például séta)
- csökkentse a sóbevitelt
- szokjon le a dohányzásról
- fogyassza mértékkel az alkoholt, részesítse előnyben a vörösbort
- ismerje meg a testtömegindexét, vérnyomásértékét, koleszterinszintjét, illetve a helyes értékhatárokat!

A Szívünk Napja részletes programjait megtalálja a www.szivunk-napja.hu oldalon.

Márkus Mónika

2010.09.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések