Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szívünk Napja a Városligetben

kategória: Programajánló, Szív- és érrendszeri betegségek

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tájékoztató és interaktív előadásokkal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos szórakoztató programokkal várja a látogatóit 30-án vasárnap a fővárosi Szívünk Napja, amely idén a gyermekek egészségére helyezi a hangsúlyt. A szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyeire és azok megelőzésére szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány városligeti rendezvénye.

A városligeti program látogatói kezükbe vehetik a saját egészségi állapotukról készült rizikófelmérést, megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget a dohányzásról való leszokáshoz, az egészséges táplálkozáshoz és a számukra megfelelő sport megtalálásához. Lesz salsa, capoeira és thai chi bemutató, este pedig a Republic zenekar is fellép.

A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói az elsősegélynyújtás világát játékos formában varázsolják a gyermekek elé, akiknek még számtalan meglepetésben lesz részük, mert a szervezők különös figyelmet szentelnek a legkisebbekre, hiszen az elmúlt tíz évben a túlsúlyos gyermekek száma a fejlett országokban két és félszeresére nőtt, a fejlődő országokban pedig megnégyszereződött. Az egészségtelen életmódot folytató tanulók 80 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek elhízott felnőttek, akiket különösen veszélyeztetnek a szív- és érrendszeri betegségek. A mielőbbi egészséges életmódra nevelés tehát elengedhetetlenül fontos.

Magyarország minden második ember szív- és érrendszeri betegségben hal meg. 2,5 millió embernek van magas vérnyomása, egymillióan cukorbetegek, emellett a lakosság fele túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest jóval többen dohányoznak, fogyasztanak alkoholt, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, és a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak. Összességében ezek a rizikótényezők felelősek a szív- és érrendszeri halálozások közel 80 százalékáért.

2012.09.29 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések