Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szívrohammal gyógyítják a szívrohamot!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Szív- és érrendszeri betegségek

Régóta ismeretes, hogy a szívroham szimulálása - melynek során először elzárják, majd visszaállítják az artériák vérellátását - meglepő módon csökkentheti a valódi szívroham során bekövetkezett károsodások mértékét.


A Rochester Egyetem Egészségtudományi Központjának (URMC) tudósai mostani kutatásuk során ennek a jelenségnek a mechanizmusát tárták fel. A módszer, vagyis az isémiás prekondíció (IPC), valamilyen módon megóvja a szívszövetet a folyamatos, hosszan tartó érelzáródás által okozott károsodástól.

Patkányok szívén végzett kutatásaik során az URMC tudósai rájöttek, hogy az IPC hatására egy nagyon fontos anyagból, a nitro-linoliec savból (LNO2) az isémiás károsodást szenvedett sejtek jóval többet termelnek.

"Az LNO2 igen fontos szerepet játszik egy, az IPC által kiváltott folyamatban, ami megóvja a szívet a károsodástól még a valódi szívroham bekövetkezése előtt - nyilatkozta Paul S. Brookes, aneszteziológus, farmakológus és fiziológus professzor - Ez a valójában természetes folyamat IPC nélkül általában túl későn, vagy elégtelenül lép csak működésbe szívroham esetén. Reméljük, hogy a jövőben a veszélyeztetett betegek esetében ezzel a módszerrel megelőzhetjük a szívizom károsodását és a komolyabb problémák kialakulását."

Animáció: HáziPatika.com

2008.12.18 09:38:33

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


Szponzorált hirdetések