Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Színésznő-váltófutás és gyaloglás babakocsival

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

4100-an álltak a startvonalhoz a városligeti pályán Flora 20. Női Futónap és Fitneszfesztiválon, és 1800-an mozogtak a legnépszerűbb fitnesz edzők vezényletével.

Kortól, családi állapottól, a babakocsiban utazó gyerekek számától függetlenül minden izmot megmozgató táncos aerobikkal, kangoozásal, futással, gyaloglással tettek jót a saját egészségüknek.

Sok közismert színésznő, televíziós műsorvezető mozgott, például váltófutásban, felhívva arra a figyelmet, hogy a mozgás az egészséges életmód része, és sétával, futással, kocogással sokat lehet tenni szívük egészségéért.

A Flora márkának köszönhetően a Magyar Szív Egyesület 3 mobil szívállapot-felmérő eszközzel lett gazdagabb - áll a program szervezőinek közleményében.

Az 56-osok terén a fitnesz szerelmeseinek Hornyák Ádám, Szabó Péter, Tatarek Rezső, Katus Attila, Borsodi Balázs, Lencsés Rita és Szalka Andi diktálta az ütemet, addig az Olof Palme sétányon bemelegítés után indult el az első, 3,3 km-es gyalogló szám, ahol a legkisebbeket babakocsiban tolták végig a távon az anyukák.


A 3x1,5 km-es váltófutásnál a rajtvonalnál Csomor Csilla, Létay Dóra, Sarka Kata, Südi Iringó és Erdőhegyi Brigitta is ott volt a versenyzők között.
Csomor Csilla a verseny után mesélte el, mennyire fontosnak tartja az ilyen jellegű megmozdulásokat, a tömegsportot, hiszen így még többekhez jut el az egészséges életmód fontosságának gondolata.
Az ismert színésznők nemes célért futották végig a nem is olyan rövidtávot: sikerüknek, részvételüknek köszönhetően, a Flora márka jóvoltából a Magyar Szív Egyesület most 3 darab modern, mobil szívállapot-felmérő eszközzel lett gazdagabb.

A rendezvényen sok más program mellett a Flora Egészség Udvarban ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők, és kipróbálhatták a sport egy egészen új formáját: a Nintendo Wii segítségével teniszezhettek, aerobikozhattak vagy jógázhattak a vállalkozó kedvű lányok.

2008.05.20 14:49:38

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Ételek, italok hatása a daganatos betegségek kialakulására és megelőzésére

A rákos betegségek ismerete az ókorba nyúlik vissza. Már az ógörög gyógyító, Hippocrates is említést tett a daganatos betegségek és a táplálkozás összefüggéseiről. Kiemelte például a mandula rendszeres fogyasztásának jótékony szerepét.

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések