Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Színészeket és Matrjoskát szűrtek

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

Futóverseny, ingyenes kardiovaszkuláris kockázatbecslés, vérnyomásmérés, BMI-számítás, testösszetétel-mérés, vércukor- és koleszterinszint-mérés, stressz- és véroxigén-mérés, szemvizsgálat, fittségi felmérés volt szombaton a "Fuss az életedért" rendezvényen a budapesti Bókay kertben.

A rendezvényen részt vett a HáziPatika.com Dr. Matrjoskája is.

Médiatár főoldal
videó

Trükkös életmód-tanácsadás

Trükkös életmód-tanácsadás

Kattintson a képre, nézze meg kisfilmünket arról, milyen keményen edzett a futás előtt, és milyen trükkel osztogatta egészségtippjeit Dr. Matrjoska!

Az egész napos szűréseken túl sportorvosi tanácsokat kaphattak kezdőd és haladók, az ÁNTSZ szakemberei élelmiszerhigiéniai útmutatóval és egészségügyi tanácsokkal szolgáltak, volt ételallergia-oktatás, ismertették zöldségek és fűszerek használatát.

A korszerű táplálkozásról a Kor Kontroll Társaság orvos szakértői adtak felvilágosítást. Színpadi beszélgetéseken hívták fel a figyelmet az egészséges étrendre, az elhízásból adódó betegségekre, illetve a metabolikus szindrómára.

Az eseményről készült blog-bejegyzésünket ide kattintva éri el.

A gyerekeket zenés programok, kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várták, a rendezvényt számos cég támogatta felajánlásaival.

A program házigazdája B. Király Györgyi és Csonka András volt, vendégeik pedig többek között Koltai Róbert, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok, Tahi-Tóth László, Pálos Zsuzsa.
A neves művészek több szűrővizsgálaton is részt vettek, és mindannyian egyetértettek abban, hogy a testnek szüksége van a rendszeres mozgásra ahhoz, hogy az erőnlét fennmaradjon.

A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, arra, hogy életünk elkerülhetetlen, kihagyhatatlan részévé kell válnia gyermek- és felnőttkorban is, ha sokáig meg akarjuk őrizni egészségünket, csontjaink, ízületeink, ereink, szívünk jó állapotát.

Kéky Kira

2008.06.30 16:10:36

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Méltósággal elmenni

Aki még nem élte át, nem is sejti, milyen az: elbúcsúzni, végleg, megváltoztathatatlanul. Aki átélte, az tudja, hogy rettenetesen nehéz annak, aki itt marad. De annak is nehéz, aki elmegy.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések