Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Színészeket és Matrjoskát szűrtek

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

Futóverseny, ingyenes kardiovaszkuláris kockázatbecslés, vérnyomásmérés, BMI-számítás, testösszetétel-mérés, vércukor- és koleszterinszint-mérés, stressz- és véroxigén-mérés, szemvizsgálat, fittségi felmérés volt szombaton a "Fuss az életedért" rendezvényen a budapesti Bókay kertben.

A rendezvényen részt vett a HáziPatika.com Dr. Matrjoskája is.

Médiatár főoldal
videó

Trükkös életmód-tanácsadás

Trükkös életmód-tanácsadás

Kattintson a képre, nézze meg kisfilmünket arról, milyen keményen edzett a futás előtt, és milyen trükkel osztogatta egészségtippjeit Dr. Matrjoska!

Az egész napos szűréseken túl sportorvosi tanácsokat kaphattak kezdőd és haladók, az ÁNTSZ szakemberei élelmiszerhigiéniai útmutatóval és egészségügyi tanácsokkal szolgáltak, volt ételallergia-oktatás, ismertették zöldségek és fűszerek használatát.

A korszerű táplálkozásról a Kor Kontroll Társaság orvos szakértői adtak felvilágosítást. Színpadi beszélgetéseken hívták fel a figyelmet az egészséges étrendre, az elhízásból adódó betegségekre, illetve a metabolikus szindrómára.

Az eseményről készült blog-bejegyzésünket ide kattintva éri el.

A gyerekeket zenés programok, kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várták, a rendezvényt számos cég támogatta felajánlásaival.

A program házigazdája B. Király Györgyi és Csonka András volt, vendégeik pedig többek között Koltai Róbert, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok, Tahi-Tóth László, Pálos Zsuzsa.
A neves művészek több szűrővizsgálaton is részt vettek, és mindannyian egyetértettek abban, hogy a testnek szüksége van a rendszeres mozgásra ahhoz, hogy az erőnlét fennmaradjon.

A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, arra, hogy életünk elkerülhetetlen, kihagyhatatlan részévé kell válnia gyermek- és felnőttkorban is, ha sokáig meg akarjuk őrizni egészségünket, csontjaink, ízületeink, ereink, szívünk jó állapotát.

Kéky Kira

2008.06.30 16:10:36

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések