Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az orosz tiszti főorvos szerint sziesztázni kell a kánikula miatt

kategória: Egészség nyáron, Egészségügyi tájékoztatás

A tiszti főorvos szerint az oroszoknak szükségük van egy rövid napközbeni sziesztára a 100 éves rekordot megdöntő kánikulában.

"A hőség miatt a munkát korábban vagy később kell végezni, a nap legforróbb óráiban pedig érdemes szünetet tartani" - nyilatkozta a Rosszijszkaja Gazeta napilapnak Gennagyij Onyisenko orosz tiszti főorvos.


A hatályos orosz törvények szerint a munkaidő nem haladhatja meg a napi hét órát, ha a munkahelyen a hőmérséklet túllépi a 28,5 Celsius fokot. Az alkalmazottaknak a jogszabályok értelmében nem szabad egy óránál többet dolgozniuk, amikor a munkahelyen a hőmérő higanyszála 32,5 Celsius fok fölé kúszik.

Az elmúlt napok kánikulája során a fővárosban 35 fokot mértek, és a középhőmérséklet körülbelül hét fokkal haladta meg a szokásos átlagot országszerte. A meteorológiai szolgálat szerint 100 éve nem volt ilyen forró nyár Oroszországban.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

2010.07.15 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Intimtorna

A tornaórák rendszeres látogatása, a mell és a popsi feszesítése, a has edzése mind nőies énképünket szilárdítja, azonban nem szabad elfeledkeznünk arról az izomcsoportról, amelynek erősítése szintén önbizalmunkat építi.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések