Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szerelmeskedjen stressz ellen!

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia, Stressz, Szexológia

Amerikai kutatók megállapították, hogy az élvezetes táplálkozás és a szexuális együttlét befolyásolja a mindennapi stressz feldolgozását.

Médiatár főoldal
videó

Felszabadultan élvezni az ölelést

Felszabadultan élvezni az ölelést
Kiderült, hogy ezeknek a pozitív élményeknek a hatására sokkal könnyebben birkózunk meg a felmerülő problémákkal. A Cincinnati Egyetem kutatói úgy vélik, ha csak akár egy hétig csökkenteni tudnánk a ránk nehezedő stresszt, akkor az hosszú távú haszonnal járna az egészségünk szempontjából. Kísérleteiket patkányokon végezték két hétig, több csoportban.  


Az egyik csoport naponta kétszer kapott cukros oldatot, a másik szacharinnal édesítettet, míg másoknak a párzásra volt lehetősége, végül az utolsó a kontrollt képezte, ezek az állatok nem részesültek édes örömökben. Ezek után vizsgálták az élettani és viselkedésbeli változásokat stresszhelyzetben.

A kísérlet folyamán azt tapasztalták, hogy mindkét édes táplálékban részesülő csoportnál, illetve azoknál, akik szexuális kapcsolatot létesíthettek társaikkal csökkent a pulzusszám és a stressz hormonok szintje, sőt barátságosabbak is voltak, mint a kontroll csoportban lévők. Mivel a hétköznapi stressz hatására is aktiválódik hormonrendszerünk és felesleges, sőt káros élettani folyamatok indulhatnak el, amelyek következtében például magas vérnyomás, gyomorfekély alakulhat ki.
Érdemes tehát elgondolkodnunk, hogy vajon kellő élvezetben részesítjük-e testünket!

Videó: HáziPatika.com

2010.11.29 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések