Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szex hálából, önbizalom-növelés miatt, szívességként...

kategória: Pszichológia, Szexológia

Mindeddig úgy gondolták, hogy a szexuális kielégülést elsősorban a megélt orgazmusok száma, illetve az ágyban eltöltött idő határozza meg. Azonban az Archives of Sexual Behavior októberi száma szerint motiváció, amiért az emberek szeretkeznek, egyértelműen befolyásolja az aktus utáni kielégültségi érzést.

Médiatár főoldal
videó

Szabadítsd fel a szexualitásod!

Szabadítsd fel a szexualitásod!
Az eddig megjelent legtöbb tanulmány a szexuális vágyra és az orgazmusra koncentrált, azonban az embereket sok ok rávehet szexuális aktus létesítésére. Kyle Stephenson és a Texasi Egyetem munkatársai megállapították, hogy a szerelem és kötöttségek nélküli szex is lehet kielégítő, míg az anyagi javak megszerzésére irányuló szexuális kapcsolat kevesebb örömet jelent az ágyban.

A kutatók 544 egyetemista korú férfival és nővel egy kérdőívet töltettek ki, mely szexuális motivációikat és kielégülésüket firtatta. Azok a férfiak, akik önértékelésük növelése miatt szexelnek, olyan kevés örömöt találtak, mint azok, akik valami megszerzése, vagy egy szívesség miatt tették ugyanezt.

Ezzel szemben a nőknél erősebbnek bizonyult a szerelem és a szex kapcsolata - habár ez férfiaknál is megfigyelhető volt. Azok a nők, akik valamit szerettek volna partnerüknek kifejezni, például hálát, vagy bocsánatkérést, szintén nagy örömöt leltek a tevékenység gyakorlásában. Az önbizalom-növelő szex az ő esetükben is kevésbé volt kielégítő. Mindenesetre a nőknél a szabályozó folyamat sokkal összetettebbnek bizonyult, mint férfiaknál - ennek okára a kutatók jelenleg nem ismerik a választ.

Következő lépésként - melyet szélesebb populáción terveznek elvégezni - a kutatók annak meghatározását tervezik, a stressz miként befolyásolja a szexuálist funkciózavart.

Videó: HáziPatika.com

2010.11.28 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések