Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szex 70 felett - mi akadályozhatja meg?

kategória: Erektilis diszfunkció, Fertőző betegségek, Öregedés, Szexológia

70, sőt 80 éves kor felett is lehetséges a kielégítő szexuális élet - derül ki egy felmérésből.

Korábbi nemi betegségek, gyógyszerszedés, illetve problémák a kapcsolatban azonban gátat szabhatnak a vágyaknak. Az 57-85 éves amerikai férfiak 68 százaléka, míg a nők 42 százaléka számolt be arról, hogy az elmúlt évben élt házaséletet - állítja Edward Laumann, a Chicagói Egyetemen zajló kutatás vezető professzora. Laumann hozzátette, hogy egyre több idősebb nő vágyik az intimitásra, csak nem mindenki talál magának hozzá megfelelő partnert.

Médiatár főoldal
videó

Felszabadultan élvezni az ölelést

Felszabadultan élvezni az ölelést
"Az egészséges emberek kielégítő szexuális egészségnek örvendhetnek csaknem egész életük folyamán" - nyilatkozta Laumann. "Jelentkezhetnek ugyan nehézségek, de semmiképp sem a kor jelenti az akadályt. A szexuális élet visszaszorulása sokszor cukorbetegség, vagy magas vérnyomás előhírnöke" - folytatta. Az eredményeket a The Journal of Sexual Medicine-ben olvashatjuk.

Dr. Virginia Sadock szerint, aki a New York-i Egyetem Langone Egészségügyi Központjában vezeti a humán szexualitás programot, a betegségek és gyógyszerek befolyásolhatják a szexuális életet. A megfelelő házasélet útjába állhatnak még a nemi betegségek, a testi problémák, a gyengülő mentális egészség, vagy a párkapcsolatban felmerülő gondok, derül ki a vizsgálatból, mely 1550 nő és 1455 férfi megkérdezésével készült.

Érdekesség, hogy a szexuális úton terjedő betegségek csaknem megnégyszerezik a valószínűségét, hogy a nő számára fájdalmas legyen az együttlét, és háromszor valószínűbb miattuk, hogy problémává válik a síkosodás.
A férfiaknál ötször valószínűbb, hogy nem lelnek örömet a szexben a nemi betegségnek köszönhetően.
Mind a nőknél, mind a férfiaknál gyakran húgyúti problémák járulnak hozzá a szexuális működészavarokhoz, míg az érdeklődés elvesztése gyakran mentális zavarokkal jár együtt. A férfiaknál a párkapcsolati problémák is csökkentik a szexuális érdeklődést, sőt az orgazmuskészséget is. A mindennapi alkoholfogyasztás érdekes módon a férfiakra nincs hatással, a nőknél azonban fokozza a szexuális érdeklődést, valamint az örömérzést is. A spanyol ajkú nők gyakrabban számoltak be fájdalmas együttlétről, és a fekete férfiak kétszer hamarabb vesztik el szexuális érdeklődésüket, és esnek át a klimaxon.

Videó: HáziPatika.com

2010.02.13 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Négylábú gyógyítók

Az állatokkal való együttélés, az állatok terápiás alkalmazása javítja az idős emberek életminőségét és egészségi állapotát. Miért olyan hasznos az időskori háziállattartás? Mit adhatnak a négylábú "doktorok"?

tovább


Szponzorált hirdetések