Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szepes Mária Lélekpillangó-díja

kategória: Gondolta volna?, Öregedés

Szepes Máriának ítélte a közönség az idei Lélekpillangó-életműdíjat; az írónőn kívül Hamvas Bélára és Polcz Alaine-re lehetett szavazni. A magánszemélyek által életre hívott díj célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az útmutató emberekre, akik munkásságukon keresztül haláluk után is hozzájárulnak az emberek személyiségfejlődéséhez. A jótékonysági projekttel összekapcsolt program bevételét a nyertes életművének gondozására fordítják. A szavazásra több mint 6,5 ezer szavazat érkezett.

Szepes Mária legismertebb művei a Vörös Oroszlán, illetve a Pöttyös Panni-sorozat. A népszerű könyvek mellett a spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a múlt század élő emlékezetének tartja a magyar ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A Lélekpillangó-díjjal járó pénzösszeg is hozzájárul, hogy munkásságát feldolgozó, bemutató és kutatható emlékszoba nyíljon.

A tavaly indult Lélekpillangó program első szavazása alapján 2012-ben Popper Péter kapta az életműdíjat. Az akkor összegyűlt, csaknem egymillió forint értékű adományból a pszichológus előadásainak felvételeit digitalizálták.

A díj és a Lélekpillangó program alapítói, Gáspár Katalin és Szilágyi Imre úgy vélik, hogy kezdeményezés azért sikeres, mert a XXI. század rohanó, anyagias és egyre inkább személytelenné váló világában az embereknek szükségük van azokra az értékekre, amelyek útmutatást adhatnak számukra. Ezért nagy az igény arra az önismereti tudásanyagra, amely nemcsak vezérelvet, hanem a mindennapokban hasznosítható ismeretanyagot tartalmaz.

2013.04.24 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések