Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szép vagyok, hát megcsallak!

kategória: Gondolta volna?, Nőgyógyászat

Vonzóbbak, de egyben csalfák is lehetnek a nők egy bizonyos női hormontól - derült ki a Texasi Egyetem kutatásából.

A legújabb kutatások összefüggésbe hozzák az egyik női nemi hormon, az ösztradiol magasabb vérszintjét a flörtöléssel és a félrelépéssel. A brit Biology Letters nevű pszichológiai témájú lapban Norman Li  és Kristina Durante cikket közölt a magas ösztradiolszint hatásairól: nem az egyéjszakás kalandokra, hanem a párkapcsolaton belüli félrelépésekre "hajlamosít".

A magas ösztradiol szinttel kapcsolatos egyéb tanulmányok a termékenységgel vonnak párhuzamot: a hormon jelenléte nagyobb választ vált ki a férfiakból. Ezzel összefüggésben áll az a tény is, hogy az ösztradiol hatására nagyobb mellek, teltebb arcvonások, és kis derék-csípő arány alakul ki a nőknél. Ezek azok a vonások, melyek vonzóak a férfiak számára.

A vizsgálat során 17 és 30 év közti nőket kértek arra, hogy írják le, mennyire tartják vonzónak saját magukat más nőkhöz képest, mennyire elégedettek jelenlegi és volt partnereikkel, és mennyire mutatnak hajlandóságot párkapcsolatuk mellett más partnerre. A magas ösztradiol szintű nők nagyobb valószínűséggel folytattak párhuzamos viszonyt. Sokuknak több hosszú távú kapcsolata is volt már.

A kutatók magyarázattal is szolgáltak eredményeikre: "A nők számára evolúciós szempontból dilemma, hogy a tartós kapcsolatot választják-e annak minden kényelmi és anyagi előnyével együtt, vagy a vonzó külsővel rendelkező férfiak közül választanak-e, akiknek jobbak a genetikai adottságaik. A magas ösztradiolszintű nőknek nem céljuk, hogy elkötelezzék magukat, hiszen könnyen találnak vonzó férfit."

2009.02.02 13:10:02

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések