Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szenvedélybeteg mobilosok

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy, Szenvedélybetegségek

Egy 12 és egy 13 éves tanulót mobiltelefon-függőséggel kezelnek egy észak-kelet-spanyolországi pszichiátrián - adta hírül a spanyol El Mundo.

"A "Messenger" (internetes üzenőrendszer) miatti függőségükkel kerestek bennünket fel, ám megállapítottuk, hogy mobiltelefonjaikat sem tudják letenni, függők" - idézte az El Mundo online száma a lleidai gyermek és serdülő mentális egészségügyi központ igazgatóját, Maite Utgest. A két fiatalnak másfél éve van meg a telefonja, és naponta átlagosan 5-6 órát töltenek velük. A gyerekek szüleik elmondták, hogy a tinik teljesen kontrollálatlanul használták telefonjaikat, ami már az iskolai eredményeiken is meglátszott, tette hozzá Utges. Nem könnyű megszabadulni ettől a szenvedélytől, és a két gyerek kezelése legalább két évig fog tartani, mondta még el Utges.

A lleidai központ 20 gyereket és serdülőt kezel Internet-függőséggel - állítja az El Mundo. Spanyolországban átlagosan 12-14 éves kor körül veszik meg a gyerekek első mobiltelefonjukat, bár a szakértők nem ajánlják őket 16 éves kor alatt. A spanyol kormány drog ellenes hivatala szerint a madridi kamaszok 10 százaléka szenved mobil- vagy internetfüggőségtől.

Copyright AFP[2008] / Translation Medipress

2008.06.16 17:09:01

forrás: Medipress


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések