Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szentágothai 100

kategória: Gondolta volna?

Szentágothai Jánost, a tudóst, az iskolateremtő tanárt, a "homo politicust" és reneszánsz embert mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia centenáriumi emlékkönyve az MTA weboldalán. Mint a honlapon olvasható, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének közgyűlése tavaly novemberben döntött arról, hogy a 2012-es évet, a világhírű magyar tudós születésének centenáriumát Szentágothai János emlékének szenteli.

A folyamatosan bővülő centenáriumi emlékkönyv az MTA egykori elnöke életének legfontosabb állomásait mutatja be. Az összeállítás olvasói megismerhetik a nemzetközi hírű, széles látókörű tudóst, az iskolateremtő, tanítványai által nagyra becsült és szeretett tanárt, az elveihez minden körülmények között hű közéleti személyiséget és a kivételes műveltségű, az élet minden területén szépségre és harmóniára törekvő reneszánsz embert.

A virtuális emlékkönyv olvasói elmélyedhetnek Szentágothai János humorral és öniróniával fűszerezett, klasszikus műveltségét tükröző önéletrajzában, képet kapnak a tudomány iránti elkötelezettségéről. "Memoárja, a róla szóló könyvek, cikkek, valamint az egykori kollégák és tanítványok visszaemlékezései nyomán kirajzolódik a tudós és közéleti ember nemzetközileg is elismert alakja" - emeli ki ajánlójában az MTA honlapja.

2012.03.04 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések