Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szentágothai 100

kategória: Gondolta volna?

Szentágothai Jánost, a tudóst, az iskolateremtő tanárt, a "homo politicust" és reneszánsz embert mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia centenáriumi emlékkönyve az MTA weboldalán. Mint a honlapon olvasható, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének közgyűlése tavaly novemberben döntött arról, hogy a 2012-es évet, a világhírű magyar tudós születésének centenáriumát Szentágothai János emlékének szenteli.

A folyamatosan bővülő centenáriumi emlékkönyv az MTA egykori elnöke életének legfontosabb állomásait mutatja be. Az összeállítás olvasói megismerhetik a nemzetközi hírű, széles látókörű tudóst, az iskolateremtő, tanítványai által nagyra becsült és szeretett tanárt, az elveihez minden körülmények között hű közéleti személyiséget és a kivételes műveltségű, az élet minden területén szépségre és harmóniára törekvő reneszánsz embert.

A virtuális emlékkönyv olvasói elmélyedhetnek Szentágothai János humorral és öniróniával fűszerezett, klasszikus műveltségét tükröző önéletrajzában, képet kapnak a tudomány iránti elkötelezettségéről. "Memoárja, a róla szóló könyvek, cikkek, valamint az egykori kollégák és tanítványok visszaemlékezései nyomán kirajzolódik a tudós és közéleti ember nemzetközileg is elismert alakja" - emeli ki ajánlójában az MTA honlapja.

2012.03.04 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések