Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szent Márton napi nagyvásár a skanzenban

kategória: Programajánló

A több mint két héten át tartó Szent Márton-rendezvénysorozat nyitányaként november 5-6-án ismét országos nagyvásárt tartanak a Vasi Múzeumfaluban, egészen november 22-áig pedig számos más kulturális és szórakoztató programmal várják Szombathelyen az érdeklődőket.

A kirakodóvásárban hazai és erdélyi kézművesek áruiból válogathatnak, és ha megéheznek, akkor Szent Márton ünnepéhez kapcsolódó étkekből falatozhatnak a vásározók. A portékák mellett gyerekműsorok, néptánc és népzenei előadások, népi játékok, kézműves foglalkozások és népszokás-bemutatók várják az érdeklődőket.

Az egész napos nézelődésben, alkudozásban megfáradt látogatók megkóstolhatják a kürtőskalácsosok, gesztenyesütők csemegéit, a lacikonyhák kínálta libaétkeket, majd koccinthatnak a borokat kínáló gazdáknál.

A Lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet a saját kiadványait, illetve a Muravidék jellegzetes termékeit mutatja be saját standjánál. Czibor Imre fazekas alkalmi kiállítása a "kerített házban" tekinthető meg. Alkalmi tárlatvezetést tartanak a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulóival a farkasfai jellegzetességekkel épült háznál, az Aja-Gur Egyesület jurtájában pedig hagyományos kézműves technikákat sajátíthatnak el a gyerekek.

2011.11.04 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Méltósággal elmenni

  Aki még nem élte át, nem is sejti, milyen az: elbúcsúzni, végleg, megváltoztathatatlanul. Aki átélte, az tudja, hogy rettenetesen nehéz annak, aki itt marad. De annak is nehéz, aki elmegy.

  tovább


  Szponzorált hirdetések