Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szent Márton napi nagyvásár a skanzenban

kategória: Programajánló

A több mint két héten át tartó Szent Márton-rendezvénysorozat nyitányaként november 5-6-án ismét országos nagyvásárt tartanak a Vasi Múzeumfaluban, egészen november 22-áig pedig számos más kulturális és szórakoztató programmal várják Szombathelyen az érdeklődőket.

A kirakodóvásárban hazai és erdélyi kézművesek áruiból válogathatnak, és ha megéheznek, akkor Szent Márton ünnepéhez kapcsolódó étkekből falatozhatnak a vásározók. A portékák mellett gyerekműsorok, néptánc és népzenei előadások, népi játékok, kézműves foglalkozások és népszokás-bemutatók várják az érdeklődőket.

Az egész napos nézelődésben, alkudozásban megfáradt látogatók megkóstolhatják a kürtőskalácsosok, gesztenyesütők csemegéit, a lacikonyhák kínálta libaétkeket, majd koccinthatnak a borokat kínáló gazdáknál.

A Lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet a saját kiadványait, illetve a Muravidék jellegzetes termékeit mutatja be saját standjánál. Czibor Imre fazekas alkalmi kiállítása a "kerített házban" tekinthető meg. Alkalmi tárlatvezetést tartanak a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulóival a farkasfai jellegzetességekkel épült háznál, az Aja-Gur Egyesület jurtájában pedig hagyományos kézműves technikákat sajátíthatnak el a gyerekek.

2011.11.04 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Gyógynövények

  Ételeink - gyógyszereink

  Néhány gyógyszer szedésénél az orvos vagy a gyógyszerész arra figyelmeztet, hogy az orvosságot éhgyomorra, 1 vagy 2 órával az étkezés előtt vegyük be. Máskor pedig épp fordítva: a pirulákat sokszor étkezés közben, vagy étkezést követően kell lenyelni.

  tovább

  Tippek:

  A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


  Szponzorált hirdetések