Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szemszín, haj, magasság, arcforma – gyerekcsinálás rendelésre?

kategória: Gyermek-egészségügy, Nőgyógyászat, Várandósság

Cáfolják, hogy megtervezett babák létrehozására készülnének azok a kutatók, akik állítólag elsőként módosították egy emberi embrió genetikai állományát.

Médiatár főoldal
animáció

In vitro megtermékenyítés

In vitro megtermékenyítés
Mint arról a HáziPatika.com korábban beszámolt, kutatóknak sikerült módosított gént beültetni embrióba.
A tudósok most azt állítják, a munkájuk során az őssejtekre koncentráltak, és egy olyan abnormális embriót használtak fel, melynek esélye sem lett volna kisbabává fejlődni - jelentette az Associated Press.

"Egyikünk sem készül arra, hogy gyermekeket tervezzen meg" - mondta Dr. Zev Rosenwaks a New York Presbiteránus Cornell Kórház terméketlenségi központjának igazgatója. Kollégáival együtt tavaly ősszel tették közre eredményeiket egy konferencián, de különösebb figyelmet csak akkor kapott, mikor nemrég megjelent róla egy cikk egy brit újságban.

A Cornell tudósai olyan technikákat fejlesztenek ki, melyet mások esetleg genetikailag módosított emberek előállítására használnának fel.
A kísérletet kritizálta egy londoni központú csoport, a Humángenetikai Riadó.

A kutatás nem aggasztja Kathy Hudsont, a washingtoni genetikai központ igazgatóját, aki megjegyezte, hogy rengeteg technikai akadálya van annak, hogy gének beültetésével módosítsák az embriókat.

2008.05.20 08:58:33

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább

Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.


Szponzorált hirdetések