Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szélütés fenyegetheti az egyedülálló, boldogtalan férfiakat!

kategória: Férfi problémák, Magas vérnyomás, Pszichológia, Szív- és érrendszeri betegségek

Az egyedülálló, vagy boldogtalan házasságban élő férfiaknak nagyobb az esélyük a végzetes kimenetelű agyvérzés kialakulására, mint boldog házasságban vagy párkapcsolatban élő társaiknak - hívja fel a figyelmet az Amerikai Stroke Társaság.

A tudósok korábbi kutatási adatok felhasználásával jutottak erre a következtetésre. Az 1963-tól 1997-ig tartott Izraeli Isémiás Szívbetegség Kutatás során összesen 10059 önkéntest vizsgáltak meg.


Azok közül a férfiak közül, akik 1963-ig egyedülállóak voltak, 8,4 százalék hunyt el agyvérzésben a következő 34 évben, míg házas férfiak esetében ez az arány csak 7,1 százalék volt. Az életkort, a társadalmi és gazdasági státuszt, a különböző öröklött betegségeket és életmódbeli szokások is figyelembe véve az egyedülálló férfiaknak 64 százalékkal nagyobb az esélyük a végzetes kimenetelű agyvérzés kialakulására, mint a házasoknak.

A házasság azonban nem feltétlenül jelent védelmet az agyvérzés ellen: az adatok szerint a boldogtalan és rossz házasságban élők esetében is 64 százalékkal nagyobb a betegség kialakulásának esélye.

"Korábban nem gondoltuk, hogy a boldogtalan házasságnak ekkora egészségügyi jelentősége van" - nyilatkozta Dr. Uli Goldbourt, a Tel Aviv Egyetem epidemiológusa.

 A kutatásban csak férfiak vettek részt, ezért a nőkre vonatkozó adatok hiányosak. "Ezt természetesen a jövőben orvosolni szeretnénk" - nyilatkozta Dr. Goldbourt.

Animáció: HáziPatika.com

2010.03.11 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fogászati ellátás 60 év felett, illetve közgyógyellátottaknál

Ahogy idősödünk, úgy válik egyre gyakoribbá, hogy szükség van a fogak pótlására, ám ezek kedvezményesen járnak, illetve indokolt esetben közgyógyellátottaknak általában ingyenesek.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések