Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szellő István, Csonka András és Szandi is megmérette

kategória: Celeb, COPD, Diabétesz

Több mint nyolcezer ember részvételével, tehát rekordot döntő érdeklődő érdeklődő hallgatott előadásokat, produkciókat és vett részt ingyenes szűrővizsgálaton a harmadik Egy csepp Világnapon a SYMA csarnokban.


Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján csaknem húszféle egészségügyi szűrés várta az érdeklődőket, akik közül legalább négyezren megmérették a vércukorszintjüket is.

Ezek a számok rekordnak számítanak, hiszen tavaly körülbelül 7000 ember látogatott ki a rendezvényre, és mintegy 2000 vércukor ellenőrzés történt.
Emellett koleszterin-, és vérnyomásmérés, haj- és bőrvizsgálat, COPD- és szájüregi rákszűrés is volt.

A méréseken tesztelték egészségüket a fellépő sztárok is: Szellő Istvánnak, az RTL Klub műsorvezetőjének, Csonka András színésznek és Szandinak is jók voltak az értékei. Rajtuk kívül itt vett részt szűréseken a Fiesta, a Groovehouse és a Sugarloaf együttes, valamint a Barátok Közt sztárjai is.

A programok között szerepelt a félórás "Séta a diabéteszért" a Changing diabetes program támogatásával, amelyen több, mint félezer ember sétált felhívva a figyelmet a diabétesz terjedésére, és a megelőzés fontosságára. A sétálók a harminc perces séta végén több száz luftballont engedtek el, amelyek szintén a cukorbetegség térnyerését szimbolizálják, és az ellene folytatott harcot. Az Alapítvány újabb száz középiskolának adományozott vércukormérőt, és bejelentették, hogy folytatják a patikai programokat is, amelyekben már 700 narancssárga felkiáltójeles gyógyszertár vesz részt.
Az alapító, Erős Antónia a nap végén azt ígérte, hogy az Egy csepp figyelem Alapítvány mindent megtesz azért, hogy egy év múlva megrendezhessék a negyedik Egy csepp Világnapot várhatóan 2009 november 15-én még több programmal, amelyek a mostaninál is nagyobb tömeget vonzanak - közölték a szervezők.

2008.11.22 21:49:21

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések