Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Székrekedés, hasmenés, aranyér

kategória: Gyomor- és bélproblémák

Megjelent a SpringMed kiadó gondozásában Dr. Magyar Anna - Dr. Csatár Éva: A bélműködés zavarai, székrekedés, hasmenés, aranyér című könyve.

Ki ne tudná, hogy milyen kellemetlen érzés, ha akár szorulásunk, akár hasmenésünk támad? Az aranyeres panaszokról nem is beszélve!
Ám, ha ezek a panaszok visszatérők, az olyan zavart kelt, mellyel már gyakran orvoshoz kell fordulni. A leggyakoribb okokat, a kivizsgálás menetét és a kezelés (diétás, gyógyszeres, műtéti) módjait érdemes e könyvből áttekinteni.
A belgyógyász szerzőpáros és a dietetikus e téren kiváló segítséget nyújtanak a panaszokkal küzdőknek. Az étrendi tanácsokat pedig hasznos lenne magunkon is kipróbálni, mert az a panaszok megelőzését is jelenti.

A tartalomból:
- Az emésztés folyamata
- A székrekedés okai és következményei
- A székrekedés kivizsgálásának menete
- A székrekedés kezelési lehetőségei
- A hasmenés fogalma
- A hasmenés lehetséges okai
- A hasmenéses beteg kivizsgálása
- A hasmenés kezelése
- Amit az aranyérről tudni érdemes
- A leggyakrabban előforduló végbélbetegség az aranyér
- Diétás tanácsok
- Az élelmianyagok rosttartalma
- Hasznos információk

A könyvben külön fejezetben olvashatnak tudnivalókat a diétás kezelés lehetőségeiről.

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban is (Líra és Lant, Libri, Alexandra, Bookline), egyes patikákban, valamint megrendelhető az alábbi honlapokon: www.springmed.hu, www.fokuszonline.hu, www.bookline.hu, www.konyvkereso.hu, www.gyogyhir.hu.

2010.12.06 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Essünk túl rajta!

Aranyeres panaszokkal - hozzám hasonlóan - sokan küszködnek. Kellemetlen dolog erről beszélni, de a panaszok még ennél is kínosabbak lehetnek. Le kell küzdenünk a szemérmességünket, mert van segítség - sokszor karnyújtásnyira! (x)

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések