Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szegeden találkoznak a katonai hagyományőrzők

kategória: Programajánló

Katonai kürtöktől, csatakiáltásoktól, ágyú- és puskalövésektől lesznek hangosak Szeged és Szőreg utcái a hétvégén; a Tisza-parti városba csaknem kétszáz, az 1848-49-es szabadságharcot megidéző katonai hagyományőrző érkezik. Csehországból, Erdélyből, Felvidékről és Magyarország számos településéről összesen tizennégy egyesület és csapat, köztük három tucat lovas és nyolc tüzéregység jelezte részvételét a XII. Nemzetközi Huszár és Hagyományőrző Találkozón.

A találkozó programja a pénteki toborzóval indul, majd szombaton délelőtt az újszentiváni táborhelyről az egységek bevonulnak Szegedre, a díszszemlére. A hagyományőrzők megkoszorúzzák a 3. Huszárezred lovasszobrát és a szőregi csata emlékoszlopát is. Kora este Újszentivánon felavatják Aulich Lajos honvédtábornok kopjafáját, majd a találkozó leglátványosabb része, a szőregi csata újravívása következik.

2011.08.04 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Ügyintéző

  6 kérdés - arról, hogy miért érdemes kiváltani a Start Extra-kártyát

  A történelemkönyvünkben volt egy korabeli fénykép arról, ahogy láthatóan polgári öltözetű férfiak utcát sepertek, vagy havat lapátoltak? - már nem emlékszem, és nincs is kedvem utána nézni. A világgazdasági válságról szólt a lecke. A múlt századiról.

  tovább

  Tippek:

  A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


  Szponzorált hirdetések