Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szegeden megmondják, hány évig él!

kategória: Asztma, COPD, Daganatos betegségek, Diabétesz, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek

Interaktív eszközökkel felszerelt EgészségVonat várja az érdeklődőket június 13-14. Szegeden, ahol ingyenes vizsgálatokon, szűréseken lehet részt venni, és a szakemberek személyre szabottan segítenek a szükséges életmód változtatás megtervezésében, azt is kiszámítják, hogy a jelenlegi életvitel mellett valószínűleg hány évet lehet még élni.

Magyarországon két-háromszoros a szív- és érrendszeri valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázata, mint Nyugat-Európában. A sanofi-aventis/Chinoin ezért hívta életre az EgészségVonat programot.

A szegedi vasútállomáson álló szerelvényen testsúlymérés, testmagasságmérés, testzsír-százalékmérés, koleszterinszint-mérés, vérnyomásmérés, vércukorszintmérés, haskörfogatmérés, trigliceridszint-mérés lesz.
A kocsikban az ingyenes szűrések mellett, a felnőttek és gyerekek együtt barangolhatják a különleges technikával kialakított belső tereket, testközelből megismerhetik a betegség rizikófaktorait és szervezetük reakcióit.

Bemutatják például az egészségre leginkább ártalmas környezeti tényezőket, az egészségtelen életmód következményeit. Különös figyelmet fordítanak a szív- és érrendszeri betegségekre, a daganatos elváltozásokra, a cukorbetegségre és a tüdő betegségeire.
A vonaton szakképzett orvosok értékelik ki a vizsgálatok eredményeit, és személyre szabott tanácsokat adnak az egészség javításával, hosszú távú megőrzésével kapcsolatban.
Minden látogató kézhez kap egy olyan kockázatbecslő kiértékelést, amelynek eredményével felkeresheti háziorvosát.

Az EgészségVonat következő állomása Debrecen lesz, június 20-21-én.

A rendezvény támogatója a HáziPatika.com, a vonaton megtekinthető néhány 3 dimenziós egészségügyi animáció.

Kéky Kira

2008.06.11 12:04:24

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Szellemileg is frissen

Vajon milyen időskor vár ránk? Szellemileg frissen vagy eltompulva fogunk élni? Képes-e az idősebb agy a tanulásra, vagy elkerülhetetlenül beleütközik szellemi képességei csökkenésének korlátaiba?

tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések