Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Százkét éves a legöregebb ikerpár

kategória: Öregedés

Százkettedik születésnapját ünnepelte szerdán a világ legidősebb ikerpárja. Két brit nő a csúcstartó: Ena Pugh és Lily Millward. Százkettedik születésnapjukra családtagjaiktól egyebek közt egy-egy Guinness Rekordok Könyvét kapták, hogy láthassák: benne vannak. A köszöntés kórházban történt, mert Lily csípőtörést szenvedett nemrégiben. Ikertestvére természetesen meglátogatta, 23 év óta mindig találkoztak a születésnapjukon, a hetvenkilencediket is csak azért nem ünnepelték együtt, mert mindketten betegek voltak.

A két nővér egy walesi farmon született 1910-ben, amikor még VII. György volt a brit uralkodó. Nyolc testvérük volt - köztük egy fiú ikerpár -, de már egyikük sem él. A nővérek Brecon közelében laknak, de teljesen önellátón és külön házakban. Egész életükben közel álltak egymáshoz, és ez a mai napig sem változott. A heti bevásárlást együtt intézik, és csaknem minden este beszélnek egymással telefonon, ami nem megy könnyen, mert mindketten nagyot hallanak. Emiatt azután gyakran nem értik egymást, és csak mondják a magukét, de így is élvezik a társalgást - árulta el Lily Millward 65 éves lánya.

A nővérek hosszú és jó egészségben eltöltött életük titkát a derűben látják, a nevetésben és a tréfálkozásban egymással. Ena több mint húsz éve özvegyült meg, három gyermeket nevelt fel, tíz unokája és három dédunokája van. Lily szintén csaknem két évtizede özvegy, két gyermeke van, öt unokája és kilenc dédunokája. "Összesítésben" mindegyiküknek 16 leszármazottja van.

2012.01.08 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések