Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Százezer dollár a magyarországi emlőrákszűrésre

kategória: Celeb, Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat

100 ezer dollárt, tehát körülbelül 15 millió forintot adományoz a hazai emlőrák elleni küzdelemre és a vidéken élő magyar nők felvilágosítására a Susan G. Komen for the Cure alapítvány.
Az emlőrákkal foglalkozó betegszervezetek és gyógyult aktivisták legnagyobb hálózata az American Jewish Joint Distribution Committee-n (JDC) keresztül juttatja el az adományt Magyarországra.

Képünkön az látható, ahogyan a százezer dollárról szóló jelképes csekket tartja April Foley az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Dobrev Klára az Egészség Hídja Összefogás Egyesület fővédnöke, Nancy G. Brinker a Komen for the Cure alapítója és Itai Shamir a New York-i JDC képviselője.

A cél, hogy az adományból a vidéki, elzárt, közlekedésben korlátozott településeken élő nők számára legyen könnyebben elérhető az emlőszűrés, kiemelt figyelmet fordítanak majd a romákra - hangzott el az adományozást bejelentő sajtótájékoztatón.

A HáziPatika.com kérdésére válaszolva kiderült, hogy még nincs konkrét elképzelés arról, hogy az adományt hogyan használják fel, csupán a célcsoportot határozták meg, tehát azt, hogy mindenképpen olyan embereket szeretnének mozgósítani, akik rendszeresen kimaradnak az egészségügyi kampányokból. A munkában számítanak a civil szervezetek és az állami szektor segítségére is.

Kéky Kira

2008.07.10 15:54:43

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Kreatív inaktivitás

Lehet-e sikeresen megöregedni? Lehet-e kreatívan megbirkózni az idősödéssel járó veszteségek sorozatával? Hogyan javítható az életminőség időskorban? A kulcs a mi kezünkben van. Legyünk kreatívak és tevékenyek!

tovább


Szponzorált hirdetések