Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Százéves a kaposvári színház

kategória: Programajánló

100 éves a színház címmel nyílt kiállítás Kaposváron a Csiky Gergely Színházban, fotó, dokumentumok, jelmezek és díszletek, idézik az elmúlt évszázadot. Egy, a már felújított színház épületéről készült makett pedig a remélt jövőt vetíti előre. Rátóti Zoltán igazgató a megnyitón úgy fogalmazott: felemelő érzést megnyitni egy ilyen tárlatot, főleg itt, Kaposváron, egy művészileg elkötelezett teátrumban.

Mint mondta, büszke arra, hogy a színház felkérésére a kiállítás megnyitásának napján egy ősbemutatóval, Háy János és Lovasi András darabjával ünnepelhetik az évfordulót. Majd sorolva az egyéb, büszkeségre okot adó eseményeket, megemlítette, hogy előző nap átadták két fiatal kaposvári színésznek a Nagymama-díjat, amelyet Molnár Piroska Kossuth-díjas színművésznő alapított. A színház felújítására kiadott téglajeggyel is a százéves épület iránti tisztelgésüket fejezték ki valamint azzal is, hogy ezt az évfordulót a névadó Csiky Gergely születésnapjához igazították.

Az elmúlt évszázadot bemutató kiállítás az évad végéig látható a színház előterében és folyosóin.

2011.12.15 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Kreatív inaktivitás

  Lehet-e sikeresen megöregedni? Lehet-e kreatívan megbirkózni az idősödéssel járó veszteségek sorozatával? Hogyan javítható az életminőség időskorban? A kulcs a mi kezünkben van. Legyünk kreatívak és tevékenyek!

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések