Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Százéves a kaposvári színház

kategória: Programajánló

100 éves a színház címmel nyílt kiállítás Kaposváron a Csiky Gergely Színházban, fotó, dokumentumok, jelmezek és díszletek, idézik az elmúlt évszázadot. Egy, a már felújított színház épületéről készült makett pedig a remélt jövőt vetíti előre. Rátóti Zoltán igazgató a megnyitón úgy fogalmazott: felemelő érzést megnyitni egy ilyen tárlatot, főleg itt, Kaposváron, egy művészileg elkötelezett teátrumban.

Mint mondta, büszke arra, hogy a színház felkérésére a kiállítás megnyitásának napján egy ősbemutatóval, Háy János és Lovasi András darabjával ünnepelhetik az évfordulót. Majd sorolva az egyéb, büszkeségre okot adó eseményeket, megemlítette, hogy előző nap átadták két fiatal kaposvári színésznek a Nagymama-díjat, amelyet Molnár Piroska Kossuth-díjas színművésznő alapított. A színház felújítására kiadott téglajeggyel is a százéves épület iránti tisztelgésüket fejezték ki valamint azzal is, hogy ezt az évfordulót a névadó Csiky Gergely születésnapjához igazították.

Az elmúlt évszázadot bemutató kiállítás az évad végéig látható a színház előterében és folyosóin.

2011.12.15 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  Konditerem, nemcsak fiataloknak

  Az edzőterembe járás korunk egyik legdivatosabb sporttevékenysége. Egyre többen látogatják a gombamód szaporodó konditermeket, ahol ideálisak a körülmények az állóképesség fejlesztésére, sőt még a szociális érintkezésre is.

  tovább


  Szponzorált hirdetések