Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Századik bemutató

kategória: Programajánló

Századik bemutatójához érkezett a Karinthy Színház. A Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regényéből készült vígjátékot a Karinthy Színház igazgató-rendezője, Karinthy Márton állította színpadra, remek szerepeket, játéklehetőséget kínál Pogány Judit, Egri Kati és Vándor Éva mellett többek között Pusztaszeri Kornélnak, Klem Viktornak, Fésűs Nellynek, Kiss Ramónának és Lippai Lászlónak is.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Karinthy Színház Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátruma. Működésének 30. évfordulóját egyetlen magánszínház sem érte meg korábban, hiszen Bárdos Artúr legendás színháza is csak huszonhét esztendőt üzemelt magánkézben. A háború utáni első magánszínház még Hököm Színpad néven alakult 1982-ben, a homlokzatra csak később merte kiírni családnevét a színház vezetője, Karinthy Márton.

Az idei évadot szeptemberben Csurka István egy régebbi tragikomédiája, az Eredeti helyszín nyitotta, Böhm György rendezésében. Október végén Fodor László vígjátékát, A templom egerét tűzte műsorra a színház, a darabot Karinthy Márton állította színpadra. Januárban pedig krimit láthat a közönség a Karinthy Színházban: Robert Thomas Szegény Dániel című darabját mutatják be.

2011.12.21 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tippek:

  Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések