Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Száz fő: közel ennyien haltak meg eddig az infulenza miatt

kategória: Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány

A sertésinfluenza halálos áldozatainak száma hétfőn világszerte megközelítette a 100 főt. Észak-Amerikában újabb haláleseteket jelentettek, Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában pedig újabb fertőzések történtek.

Az Egészségügyi Világszervezet legújabb adatai szerint 12 515 ember fertőződött az A(H1N1) vírussal összesen 46 országban, a 91 halálos áldozatot is beleértve.

Hétfőn a mexikói egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy az országban 83-ra emelkedett az influenza következtében elhalálozottak száma, és több mint 4458 személy fertőződött a vírussal.

Az Egyesült Államok médiája arról számolt be, hogy egy más betegségben is szenvedő chicagói asszony belehalt a vírusfertőzésbe. Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) adatai szerint a vírus 6764 esetben fertőzött.

Kanadában egy 44 éves torontói férfi lett a sertésinfluenza második halálos áldozata. Az országban összesen 805 fertőzéses esetet jelentettek. Eközben Honduras, Izland és Kuwait első alkalommal jelentett fertőzéses esetet a WHO-nak: Hondurasban és Izlandon egy-egy fertőzés történt, Kuwaitban pedig 18 amerikai katona fertőződött, akik azóta már elhagyták az országot.

Hong Kongban a tisztviselők két újabb esetet jelentettek kisgyermekekben, akik repülőgéppel érkeztek haza vasárnap New Yorkból. A városban ezzel kilencre emelkedett a fertőzéses esetek száma. A Cseh Köztársaságban szintén a New York-i fertőzésből eredően megjelent az első sertésinfluenzás eset egy prágai felnőtt férfi személyében, aki nemrég érkezett haza az USA észak-keleti metropoliszából.

Latin-Amerikában az újabb sertésinfluenza-fertőzések nagy része hétfőn jelent meg, mivel Ecuador fertőzéses eseteinek száma a pénteki 10-ről a hétvégén 24-re emelkedett, Peru pedig a megerősített fertőzések számát kettővel 27-re emelte. Ecuador egészségügyi minisztériuma weboldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírus "kiváló képességet mutat az emberről-emberre terjedésre, és gyorsan terjed az országok között, ami azt jelenti, hogy a nemzeteknek együtt kell működniük a járvány hatásának korlátozása érdekében."

Ezalatt az ausztrál állami egészségügyi hatóságok arra kérték a sertésinfluenzával érintett országokból hazatért diákokat, hogy egy hétig maradjanak távol az iskolától. Azokat a szülőket, akiknek gyermeke az Egyesült Államokba, Kanadába, Japánba, Mexikóba vagy Panamába látogatott, arra szólítják fel, hogy tartsák őket otthon, feltartóztatva ezzel a vírus terjedését. Ausztráliában 18 megerősített sertésinfluenzás esetet jelentettek, a többségük Victoriában, ahol a 11 eset közül nyolc iskolás.

Animáció: HáziPatika.com
Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

Bővebb információt talál médiatárunkban és cikkeink között az alábbi linkeken:
Az új influenza - információk
Ezzel a járvánnyal szemben mindenki védtelen
Két és félmillióan lesznek betegek az új influenzától Magyarországon?! Kerülje el a fertőzést!

2009.05.26 15:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább


Szponzorált hirdetések