Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Száz fő: közel ennyien haltak meg eddig az infulenza miatt

kategória: Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány

A sertésinfluenza halálos áldozatainak száma hétfőn világszerte megközelítette a 100 főt. Észak-Amerikában újabb haláleseteket jelentettek, Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában pedig újabb fertőzések történtek.

Az Egészségügyi Világszervezet legújabb adatai szerint 12 515 ember fertőződött az A(H1N1) vírussal összesen 46 országban, a 91 halálos áldozatot is beleértve.

Hétfőn a mexikói egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy az országban 83-ra emelkedett az influenza következtében elhalálozottak száma, és több mint 4458 személy fertőződött a vírussal.

Az Egyesült Államok médiája arról számolt be, hogy egy más betegségben is szenvedő chicagói asszony belehalt a vírusfertőzésbe. Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) adatai szerint a vírus 6764 esetben fertőzött.

Kanadában egy 44 éves torontói férfi lett a sertésinfluenza második halálos áldozata. Az országban összesen 805 fertőzéses esetet jelentettek. Eközben Honduras, Izland és Kuwait első alkalommal jelentett fertőzéses esetet a WHO-nak: Hondurasban és Izlandon egy-egy fertőzés történt, Kuwaitban pedig 18 amerikai katona fertőződött, akik azóta már elhagyták az országot.

Hong Kongban a tisztviselők két újabb esetet jelentettek kisgyermekekben, akik repülőgéppel érkeztek haza vasárnap New Yorkból. A városban ezzel kilencre emelkedett a fertőzéses esetek száma. A Cseh Köztársaságban szintén a New York-i fertőzésből eredően megjelent az első sertésinfluenzás eset egy prágai felnőtt férfi személyében, aki nemrég érkezett haza az USA észak-keleti metropoliszából.

Latin-Amerikában az újabb sertésinfluenza-fertőzések nagy része hétfőn jelent meg, mivel Ecuador fertőzéses eseteinek száma a pénteki 10-ről a hétvégén 24-re emelkedett, Peru pedig a megerősített fertőzések számát kettővel 27-re emelte. Ecuador egészségügyi minisztériuma weboldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírus "kiváló képességet mutat az emberről-emberre terjedésre, és gyorsan terjed az országok között, ami azt jelenti, hogy a nemzeteknek együtt kell működniük a járvány hatásának korlátozása érdekében."

Ezalatt az ausztrál állami egészségügyi hatóságok arra kérték a sertésinfluenzával érintett országokból hazatért diákokat, hogy egy hétig maradjanak távol az iskolától. Azokat a szülőket, akiknek gyermeke az Egyesült Államokba, Kanadába, Japánba, Mexikóba vagy Panamába látogatott, arra szólítják fel, hogy tartsák őket otthon, feltartóztatva ezzel a vírus terjedését. Ausztráliában 18 megerősített sertésinfluenzás esetet jelentettek, a többségük Victoriában, ahol a 11 eset közül nyolc iskolás.

Animáció: HáziPatika.com
Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

Bővebb információt talál médiatárunkban és cikkeink között az alábbi linkeken:
Az új influenza - információk
Ezzel a járvánnyal szemben mindenki védtelen
Két és félmillióan lesznek betegek az új influenzától Magyarországon?! Kerülje el a fertőzést!

2009.05.26 15:10:01

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések