Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Száz felett a madárinfluenza fertőzöttjeinek száma

kategória: Fertőző betegségek, Nátha-influenza

Száz fölé emelkedett a H7N9 típusú madárinfluenza vírussal fertőzöttek száma Kínában a hét végére; közülük húszan haltak bele a fertőzésbe, míg tizenketten gyógyultan távozhattak a kórházakból - jelentette a kínai média. Továbbra is Kelet-Kínában terjedt jellemzően a vírus, amelynek pontos eredetét és a fertőzés módját még mindig nem ismerik a szakemberek. A kínai hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kitart álláspontja mellett, miszerint a rendelkezésre álló kutatási eredmények azt igazolják, hogy a H7N9 nem, vagy csak rendkívül különleges körülmények között terjed emberről emberre.


A napokban megérkezett Kínába a WHO nemzetközi kutatócsoportja, amely az ottani szakértőkkel együtt keresi a választ a rejtélyes kórral kapcsolatos kérdésekre. Az amerikai, európai és ausztrál szakemberekből álló csoport eredményeit később fogják nyilvánosságra hozni.

A 12 gyógyult betegről elmondták, hogy további hat hétig rendszeres kontrollvizsgálatokon kell átesniük. A fertőzöttek nagy része idős, és más krónikus betegségben szenved, például szív- vagy cukorbeteg, ezért az ő kezelésük bonyolultabb feladat.

Animáció: HáziPatika.com

2013.04.24 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Magasvérnyomás-betegség

A magasvérnyomás betegség nem gyógyszeres kezelése

Sokáig élt a tévhit, hogy a korral természetszerűleg nő a vérnyomás, és bizonyos magasságig épp ezért nem is kell tenni ellene. A szakemberek ez ma már másképp látják.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések