Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Száz felett a madárinfluenza fertőzöttjeinek száma

kategória: Fertőző betegségek, Nátha-influenza

Száz fölé emelkedett a H7N9 típusú madárinfluenza vírussal fertőzöttek száma Kínában a hét végére; közülük húszan haltak bele a fertőzésbe, míg tizenketten gyógyultan távozhattak a kórházakból - jelentette a kínai média. Továbbra is Kelet-Kínában terjedt jellemzően a vírus, amelynek pontos eredetét és a fertőzés módját még mindig nem ismerik a szakemberek. A kínai hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kitart álláspontja mellett, miszerint a rendelkezésre álló kutatási eredmények azt igazolják, hogy a H7N9 nem, vagy csak rendkívül különleges körülmények között terjed emberről emberre.


A napokban megérkezett Kínába a WHO nemzetközi kutatócsoportja, amely az ottani szakértőkkel együtt keresi a választ a rejtélyes kórral kapcsolatos kérdésekre. Az amerikai, európai és ausztrál szakemberekből álló csoport eredményeit később fogják nyilvánosságra hozni.

A 12 gyógyult betegről elmondták, hogy további hat hétig rendszeres kontrollvizsgálatokon kell átesniük. A fertőzöttek nagy része idős, és más krónikus betegségben szenved, például szív- vagy cukorbeteg, ezért az ő kezelésük bonyolultabb feladat.

Animáció: HáziPatika.com

2013.04.24 00:02:00

forrás: MTISzponzorált hirdetések