Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Szarvasgombaünnepre készülnek Gödöllőn

kategória: Programajánló, Táplálkozás

A már-már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése, illetve egy egész napos színes családi program a legfőbb célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba fesztiválnak. A szarvasgombaünnep január 29-én lesz a Művészetek Házában. Főszereplője a legízletesebb, francia társához hasonlító hazai téli szarvasgomba lesz, de a többi fajról is mindent megtudhatnak majd az érdeklődők.

A szakmai találkozóval fűszerezett program részeként a Gödöllőre látogatók szarvasgombászokkal és kutyáikkal ismerkedhetnek, megtudhatják, hogy kik és hogyan gyártják a finom alapanyagból készült termékeket, de a gomba ültetvényezésének kulisszatitkaiba is beleshetnek. A gyermekeket szívesen bevonják majd a kutyás keresésbe, és természetesen bárki megkóstolhatja a finomabbnál finomabb szarvasgombás fogásokat is, melyeket mesterszakácsok készítenek. A csipegetés után a kisebbek a játszóházban, a nagyobbak a vásári forgatagban szórakozhatnak.

2012.01.17 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések